Ελλάδα|02.05.2024 13:31

Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων - Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Εκδρομείς στο λιμάνι του Πειραιά την Μ. Πέμπτη (EUROKINISSI)
Εκδρομείς στο λιμάνι του Πειραιά την Μ. Πέμπτη (EUROKINISSI)
Εκδρομείς στο λιμάνι του Πειραιά την Μ. Πέμπτη (EUROKINISSI)
Εκδρομείς στο λιμάνι του Πειραιά την Μ. Πέμπτη (EUROKINISSI)
Ο Χρήστος Στυλιανίδης στο λιμάνι του Πειραιά (EUROKINISSI)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα, με την κίνηση να ιδιαίτερα αυξημένη στους κεντρικούς οδικούς άξονες καθώς και στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, από Παρασκευή 26-04-2024 μέχρι Μ. Τρίτη έχουν διακινηθεί από το λιμάνι του Πειραιά (μόνο από Τζελέπη) 69.663 άτομα. Πρόκειται για αύξηση 28,8% σε σχέση με πέρυσι (54.390 επιβάτες).

Το σύνολο των δρομολογίων είναι οριακά αυξημένο σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Εκτιμάται ότι σήμερα, Μ. Πέμπτη θα αναχωρήσουν 25.574 επιβάτες σε 22 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ χθες Μ. Τετάρτη έφυγαν από τον Πειραιά 11 πλοία με 12.405 επιβάτες.

Αυξημένη κίνηση στους δρόμους

Οπως ενημερώνει η Αττική Οδός αυτη την ώρα οι οδηγοί θα συναντήσουν καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα άνω των 30' από Ανθούσα έως Μεταμόρφωση (έξοδο για Λαμία), 25'-30' από Αγία Παρασκευή έως Μεταμόρφωση (έξοδο για Λαμία), 20'-25' από Ασπρόπυργο έως Μαγούλα.

Κίνηση θα συναντήσουν οι οδηγοί αυτή την ώρα στην Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών από Χαϊδάρι έως Σκαραμαγκά. Ακινητοποιημένα οχήματα στην Αθηνών-Λαμίας (Λ. Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη - έξοδος).

Την ίδια ώρα κίνηση υπάρχει και στο κέντρο της Αθήνας σε Βασ. Σοφίας, Σταδίου, Αμαλίας.

Πλήθος κόσμου και στο ΚΤΕΛ Κηφισού 

Πολλοί ταξιδιώτες ταξιδεύουν σήμερα και με τα ΚΤΕΛ, με τον Κηφισό να έχει επίσης αρκετή κίνηση.

Σττλιανίδης: Πάνω απ' όλα είναι η ασφάλεια της ακτοπλοΐας μας

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το πρωί και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης.

«Πάνω απ' όλα είναι η ασφάλεια της ακτοπλοΐας μας. Το Αιγαίο είναι δύσκολη θάλασσα από πολλές απόψεις. Πρέπει να τηρήσουμε τα υψηλά πρότυπα που θέλουμε, για τα θέματα ασφάλειας της ακτοπλοΐας μας. Η ασφάλεια των επιβατών, η ασφάλεια των πληρωμάτων και του περιβάλλοντος, είναι για εμάς, η πεμπτουσία όλων των ελέγχων που κάνουμε», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης, κατά την επίσκεψή του το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην Πύλη Ε7 και το Ε/Γ-Ο/Γ "Blue Star Delos", στο πλαίσιο της μεγάλης εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Αναφορικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο κ. Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι, από το υπουργείο Ναυτιλίας υπάρχει επικαιροποίηση της σχετικής ανακοίνωσης. «Είμαστε σε συνεργασία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για το θέμα αυτό. Υπάρχουν οι συστάσεις από τον EMSA που είναι συγκεκριμένες. Πρέπει όλοι μας να είμαστε πειθαρχημένοι για θέματα ασφάλειας. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε τίποτα. Υπάρχει επιστήμη, υπάρχουν άνθρωποι ειδικοί που ξέρουν, καλύτερα από εμάς, όλα αυτά τα ζητήματα. Πρέπει να ακολουθούμε αυτές τις συστάσεις. Και πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δεν πρέπει να έχει φόρτιση πάνω από 40%. Όλη μέρα σήμερα, με τη βοήθεια του Αρχηγού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., έχουμε βγάλει και ομάδα λιμενικών που θα παρακολουθεί το θέμα αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στο επιβατικό κοινό ευχήθηκε καλό ταξίδι, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετέβη, στη συνέχεια, στο Α' Λιμενικό Τμήμα (Τζελέπη) του Κ.Λ/Χ Πειραιά όπου, αφού ενημερώθηκε για το έργο και την δραστηριότητα της Λιμενικής Αρχής, ευχήθηκε στα στελέχη και τα συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση της πολιτείας και τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση.

Μεγάλη Πέμπτηειδήσεις τώρακίνησηΠάσχαΚΤΕΛλιμάνιταξιδιώτες