Ελλάδα|09.05.2024 16:46

Τροφική δηλητηρίαση στην Ηλεία: Τι λέει ο ιερέας του ναού για τους 37 ασθενείς

Newsroom

Απαντήσεις για την τροφική δηλητηρίαση 37 κατοίκων χωριού της Ηλείας επιχείρησε να δώσει ο ιερέας της εκκλησίας, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο το συγκεκριμένο πανηγύρι.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Κ.Υ., Σταύρος Λεβέντης, έχει δηλώσει πως οι πρώτοι ασθενείς ήταν δύο αδέρφια 15 και 16 ετών και η μητέρα τους: «Αρχικά νομίσαμε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Μόλις όμως άρχισαν να έρχονται και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν όλοι από το ίδιο χωριό και βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, διαπιστώσαμε αμέσως ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα ήταν έντονα: πόνοι στην κοιλιακή περιοχή, ναυτία, εμετός και διάρροια. Αμέσως παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και διαχειριστήκαμε την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας, χωρίς να χρειαστεί καμία διακομιδή».

Τι λέει ο ιερέας

Ο ιερέας του ναού, την ώρα που οι υποψίες «δείχνουν» τη βραστή προβατίνα, αναφέρει πως κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι είναι αυτό που προκάλεσε τη δηλητηρίαση.

«Έφαγα και εγώ προβατίνα. Εγώ δεν είχα συμπτώματα. Αυτό το έθιμο υπάρχει εδώ και 20 χρόνια. Σε μια τραπεζαρία μεγάλη γύρω στα 70 μέτρα, βρίσκονται τα εδέσματα των συμπολιτών. Βρισκόταν η προβατίνα η βρασμένη, δύο ταψιά αρνί, φράουλες, γλυκά που είχαν φέρει οι ενορίτες», δήλωσε αρχικά, μιλώντας στον Alpha.

«Με το που είπαμε το "Χριστός Ανέστη", κληρώσαμε τα δώρα, τους ευχαρίστησα όλους και όλοι κατευθυνθήκαν στο τραπέζι. Ήρθαν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Δεν φταίει η ποσότητα του κόσμου. Κάποιο λάθος έγινε. Πού έγινε το λάθος; Σε αυτά που έφεραν ή στο βραστό; Δίπλα από τον δρόμο ακριβώς στα τρία μέτρα είναι οι κάδοι των απορριμμάτων. Κάθε χρόνο υπάρχουν εκεί, ποιος μπορεί να ξέρει τι έγινε; Ο ένας λέει έφαγα από όλα και δεν με πείραξε τίποτα. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι οι άνθρωποι είπαν ψέματα. Τα αίτια πολλά -λέγανε στον στρατό- η εμπλοκή μια», κατέληξε.

Ηλείατροφική δηλητηρίασηπανηγύριαειδήσεις τώρα