Ελλάδα|11.05.2024 22:33

Βραυρώνα: Αλλάζει στάση ο πατέρας - Το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό σύμφωνα με ιατροδικαστικά ευρήματα

Newsroom

Μπορεί αρχικά ο πατέρας του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε χωματερή στη Βραυρώνα να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τίποτα και στη συνέχεια να ομολόγησε ότι πέταξε το έμβρυο σε κάδο απορριμμάτων ισχυριζόμενος ότι ήταν νεκρό, ωστόσο άλλαξε πάλι στάση, στην φρικιαστική υπόθεση.

Τι υποστήριξε ο νεαρός πατέρας - Τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 23χρονος ενώπιον των αστυνομικών φέρεται να έχει υποστηρίξει: «Ήρθα στην Ελλάδα για δουλειά πριν από έξι μήνες. Τότε γνώρισα την 24χρονη και κάναμε σχέση. Γνώριζα εδώ και μήνες πως η σύντροφος μου ήταν έγκυος . Δεν το γνώριζε κανένας άλλος. Δεν είχαμε πάει σε γιατρό, γιατί δεν είχε κανένα πρόβλημα. Θέλαμε και οι δυο την εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό θα παντρευόμασταν».

Σύμφωνα πάντως με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό. Η νεκροψία – νεκροτομή θα γίνει τη Δευτέρα (13/5).

Οι καταθέσεις από τις καμαριέρες του ξενοδοχείου

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης μέσα από τις καταθέσεις από τις καμαριέρες του ξενοδοχείου που υποστήριξαν ότι η 24χρονη εργαζόταν εκεί ως καμαριέρα τον τελευταίο μήνα.

«Περίπου στις 5 το απόγευμα που τελειώσαμε την εργασία μας, πήγαμε στο δωμάτιο και την βρήκαμε στο μπάνιο. Μας είπε ότι είχε διάρροια και ότι θα καθυστερούσε. Έμεινε μέσα τρεις ώρες κάνοντας χρήση της ντουζιέρας και χρησιμοποίησε το καζανάκι αρκετές φορές με αποτέλεσμα να ανησυχήσουμε» αναφέρουν στην κατάθεσή τους οι καμαριέρες.

Η μία από της δυο καμαριέρες ήταν εκείνη που, σύμφωνα με όσα φέρονται να κατέθεσαν, παραβίασε την πόρτα του μπάνιου και μπήκαν μέσα.

«Την είδαμε όρθια με έντονη κολπική αιμορραγία (…) Επειδή δεν σταματούσε το αίμα καλέσαμε τον σύντροφο της, που εργαζόταν στην κουζίνα του ξενοδοχείου» λέει μια από τις καμαριέρες.

Πότε ενημερώθηκε ο πατέρας

Στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως το απόγευμα της Πέμπτης (9/5) ενώ δούλευε στην κουζίνα κάποιος ομοεθνής του τον ενημέρωσε ότι η γυναίκα είναι στο δωματιό της κλεισμένη για δύο ώρες και δεν ανοίγει. Τότε ανέβηκε και εκείνος στο δωμάτιο και άνοιξαν με τη βία την πόρτα μαζί με άλλους εργαζόμενους ομοεθνείς τους. «Περίπου στις 20:00 μου ζήτησε να αποχωρήσει γιατί η σύντροφος του δεν ήταν καλά στην υγεία της και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο» κατέθεσε ο μάγειρας του ξενοδοχείου.

Η μεταφορά στο νοσοκομείο

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο 23χρονος μαζί με την 24χρονη έφτασαν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Η 24χρονη είχε κολπική αιμορραγία και οι γιατροί της έκαναν υπερηχογράφημα βάσει του οποίου διαπίστωσαν ότι είχε γεννήσει την ίδια ημέρα, με την εγκυμοσύνη να επιβεβαιώνεται και από την αιματολογική εξέταση.

Ωστόσο και οι δυο αρνήθηκαν την εγκυμοσύνη όσο και τον τοκετό με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.

Το σοκαριστικό βίντεο - ντοκουμέντο με τον πατέρα να πετά στα σκουπίδια το νεογέννητο 

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει το σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο πατέρας πετάει το βρέφος στα σκουπίδια, στην Βραυρώνα, έρχεται στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο το οποίο τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου, φαίνεται ο άνδρας με ταχύ βήμα, να κατευθύνεται προς τον κάδο απορριμμάτων και να βάζει τη σακούλα με το βρέφος στα σκουπίδια. 

Η μητέρα ισχυρίστηκε πως «αδιαθέτησε» 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο Θανάσης Δούσκος, ο γυναικολόγος που την εξέτασε, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι είχε αδιαθετήσει, ωστόσο μετά από εξέταση οι γιατροί διαπίστωσαν πως η αιμορραγία προερχόταν από τοκετό.

«Στην κλινική εξέταση κατάλαβα ότι είχε γεννήσει λίγες ώρες πριν και μάλιστα είχε κάνει τοκετό μεγάλου εμβρύου, τουλάχιστον 3 κιλά τελειόμηνου. Την ρώτησαν που είναι το έμβρυο. Άρχισε με υπεκφυγές να λέει περίεργα πράγματα, ότι δεν ήταν έγκυος, ότι δεν ήξερε. Αμέσως κάλεσα την αστυνομία», είπε στο MEGA ο κ. Δούσκος.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια διεξήγαγαν έρευνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε και δούλευε το ζευγάρι και βρήκαν ένα δωμάτιο μέσα στα αίματα. Στη συνέχεια, είδαν από κάμερα ασφαλείας πως ο πατέρας είχε πετάξει μια σακούλα σε κάδο απορριμμάτων και έπειτα πήγαν στη χωματερή της Βραυρώνας όπου βρήκαν νεκρό το νεογέννητο σε μια σακούλα σκουπιδιών.

«Ήταν χτυπημένο στο κεφάλι»

Τις σοκαριστικές εικόνες που αντίκρισε μόλις είδε το νεκρό βρέφος στη χωματερή περιέγραψε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Αϊδινιώτης.«Είμαι στη χειρότερη φάση της ζωής μου. Είδα το παιδάκι, το κεφάλι του συμπιεσμένο, το χεράκι εξείχε έξω. Μέσα στα αίματα, μέσα στα σκουπίδια. Ήταν χτυπημένο στο κεφάλι».

νεκρό βρέφοςειδήσεις τώραειδήσειςΒραυρώναβρέφος