Ελλάδα|12.05.2024 06:25

Μύκονος: Βία, κλοπές και παράνομη εργασία συνθέτουν το παζλ της παραβατικότητας

Newsroom

Όσα συμβαίνουν στη Μύκονο, ειδικά τα τελευταία χρόνια, από κλοπές, διαρρήξεις μέχρι συμπλοκές ακόμα και επιθέσεις απασχολούν την εκάστοτε δημοτική αρχή αλλά και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ που αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης.

Η βία, οι κλοπές και η παράνομη εργασία συνθέτουν το παζλ της παραβατικότητας στη Μύκονο την οποία επανέφερε στην επιφάνεια η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών εργαζομένων την Παρασκευή με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία.

15 προσαγωγές

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για την άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε όταν 25 άτομα συγκρούστηκαν σε γνωστό μπαρ του νησιού με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του και ένα ακόμη να τραυματιστεί σοβαρά.

Οι Αρχές έχουν κάνει περίπου 15 προσαγωγές και αναζητούν συγκεκριμένο πρόσωπο, με τους έλεγχους να είναι σαρωτικούς στο αεροδρόμιο και το λιμάνι του νησιού.

Ωστόσο, παράγοντες του νησιού μιλούν για την παράνομη εργασία αλλοδαπών στη Μύκονο κάνοντας λόγο για ένα τεράστιο πρόβλημα.

«Δεν ξέρουμε ποιοι είναι νόμιμοι και ποιοι παράνομοι»

Αναφερόμενος στο πρόβλημα που υπάρχει ο Δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης υπογράμμισε: «Τέτοια φαινόμενα δημιουργούν ζητήματα και προβλήματα. Ως προς τους αλλοδαπούς, που εργάζονται στο νησί δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ποιοι είναι νόμιμοι και ποιοι παράνομοι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Μυκόνου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος τόνισε: «Σίγουρα η παράνομη εργασία είναι προβληματική. Θα ελέγχουν και τους αλλοδαπούς και τους Έλληνες σε περίπτωση που είναι εγκληματικά στοιχεία. Να απομονώνονται…».

Γκέτο χαρακτήρισε το σημείο που έγινε το επεισόδιο της Παρασκευής ο Πέτρος Νάζος με τον δημοσιογράφο του Mykonos Live να αναφέρει συγκεκριμένα: «Ένα μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών δεν έχουν χαρτιά. Δουλεύουν παράνομα. Και εκεί που έγινε το επεισόδιο είναι στην ουσία σαν γκέτο. Μένουν πάρα πολλοί. Είναι δωμάτια που πολλές φορές νοικιάζονται με το κεφάλι, χωρίς μισθωτήρια».

Πολλά κρούσματα κλοπών

Παράλληλα, ανασφάλεια προκαλούν σε κατοίκους και τουρίστες τα κρούσματα κλοπών στο νησί των ανέμων. «Δεν νοιώθουμε ασφάλεια στο νησί. Εγώ έχω πέσει θύμα κλοπής και όλοι μου οι φίλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Νάζος. Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Μυκόνου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες αντιμετώπισης του φαινομένου των κλοπών εξηγώντας πως: «δεν μπορεί η Μύκονος να ξεφύγει από το συνολικό πρόβλημα της εγκληματικότητας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι η αστυνομία μπορεί να είναι μπροστά σε κάθε καυγά».

Το ζήτημα υποστελέχωσης του αστυνομικού τμήματος του νησιού έθεσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης κάνοντας λόγο για σοβαρές ελλείψεις. «Το τμήμα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αστυνομική διεύθυνση. Άρα πρέπει να έχει 150 περίπου μόνιμους αστυνομικούς. Αυτή τη στιγμή οι μόνιμοι στο αστυνομικό τμήμα που έχουν έρθει τώρα είναι περίπου 40» ανέφερε σχετικά.

ειδήσειςκλοπέςΜύκονοςεπιθέσειςδιαρρήξειςειδήσεις τώρα