Ελλάδα|13.05.2024 14:42

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Προθεσμία για τη μητέρα – Απολογείται την Πέμπτη

Newsroom

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, πήρε η μητέρα του νεκρού βρέφους που εντοπίστηκε σε χωματερή στη Βραυρώνα την περασμένη Παρασκευή.

Η νεαρή κατηγορείται πως μαζί με τον σύντροφό της σκότωσαν το νεογέννητο παιδί τους και στη συνέχεια ο άνδρας το πέταξε στα σκουπίδια. Νωρίτερα η 24χρονη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν.

Σε βάρος της έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την κατηγορία της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας από κοινού. Ο πατέρας του μωρού έχει λάβει προθεσμία για αύριο, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν δεν έχει παραδοθεί το ιατροδικαστικό πόρισμα, θα ζητήσει νέα προθεσμία.

Τα αλλάζει ο πατέρας  - «Δεν γνώριζα ότι στη σακούλα ήταν το μωρό»

«Τρομοκρατήθηκα επειδή βρισκόμαστε λίγο διάστημα σε μία ξένη χώρα και φοβήθηκα για τις επιπτώσεις που θα είχαμε. Εγώ πέταξα το βρέφος στα σκουπίδια, αλλά ήταν ήδη νεκρό. Γεννήθηκε νεκρό και επειδή πανικοβληθήκαμε, το πέταξα στα σκουπίδια», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του βρέφους, ενώ όσο αφορά τα τραύματα που έφερε το μωρό στο κεφάλι εκτίμησε πως «προκλήθηκαν όταν έριξα το βρέφος στον κάδο των σκουπιδιών ή και κατά τη διακομιδή των σκουπιδιών από το απορριματοφόρο και στη συνέχεια στη χωματερή».

Στη συνέχεια ο 23χρονος που εργάζεται σε ξενοδοχείο ως μάγειρας ανασκεύασε την κατάθεση του λέγοντας ότι η σύντροφος του του έδωσε να πετάξει τα σακούλα κι ότι ο ίδιος δεν γνώριζε ότι η σορός του μωρού ήταν μέσα.

«Δεν έχω ακόμα στα χέρια μου την δικογραφία και είχα μία μικρή επικοινωνία με τον εντολέα μου οποίος έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη. Ο ίδιος μου είπε πως δεν γνώριζε πως στη σακούλα είχε το νεκρό βρέφος. Μου είπε πως η σύζυγός του γέννησε νεκρό το βρέφος και εκείνη το έβαλε στη σακούλα και του είπε να την πετάξει, χωρίς να του πει πως μέσα βρίσκεται το βρέφος. Εάν διαπιστώσω πως έχουν κάνει αυτήν την αποτρόπαια πράξη τότε δεν θα συνεχίσω να είμαι δικηγόρος κανενός», είπε ο δικηγόρος του, μιλώντας στο MEGA.

Το σοκαριστικό βίντεο - ντοκουμέντο με τον πατέρα να πετά στα σκουπίδια το νεογέννητο

Την ίδια ώρα, ήρθε στη δημοσιότητα ένα σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο πατέρας πετάει το βρέφος στα σκουπίδια, στην Βραυρώνα. Στο βίντεο το οποίο τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου, φαίνεται ο άνδρας με ταχύ βήμα, να κατευθύνεται προς τον κάδο απορριμμάτων και να βάζει τη σακούλα με το βρέφος στα σκουπίδια.

Βραυρώναμητέρασύλληψηειδήσεις τώραθάνατοςβρέφος