Ελλάδα|16.05.2024 22:18

Γυναικοκτονία 40χρονης στο Μενίδι: Τι φέρεται να είπε μετά τη σύλληψή του ο 50χρονος

Newsroom

Συνταρακτικές εξελίξεις αναφορικά με την άγρια γυναικοκτονία της 40χρονης στο Μενίδι, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο 50χρονός συνελήφθη το απόγευμα σε οικοδομή στη Φυλή, όπου κρυβόταν, ενώ μπροστά στους αστυνομικούς εμφανίστηκε αμετανόητος.

Όπως έγινε γνωστό, ο 50χρονος απειλούσε και προπηλάκιζε τη σύζυγο του, ακόμη και λίγες ημέρες πριν το άγριο έγκλημα.

Αμετανόητος

Σύμφωνα με το STAR, στις πρώτες του κουβέντες προς τις Αρχές, δήλωσε αμετανόητος, με το επιχείρημα ότι η πρώην σύζυγός του τον απατούσε. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του σακούλα με πολλές μπύρες. Τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς ήταν: «Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω»

Στην οικοδομή όπου εντοπίστηκε δούλευε, ενώ εργαζόταν και σε μια ταβέρνα ως ψήστης στην Μεταμόρφωση.  «Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άντρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και να βλέπω τις φωτογραφίες τους στο Facebook», φέρεται να ισχυρίστηκε ο δράστης.

Μετά τη δολοφονία ο γυναικοκτόνος πήγε σε ένα ξενοδοχείο. Πλήρωσε ώστε να μείνει και το βράδυ και άρχισε να περιφέρεται. Τον είδαν από τις κάμερες και τον ακολουθούσαν σε όλη την διαδρομή όπου μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Είχε δοθεί σήμα σε όλες τις υπηρεσίες να τον αναζητούν, αλλά και στα σύνορα για να μη φύγει εκτός Ελλάδας.

Δεν άλλαξε ρούχα και κυκλοφορούσε με τα ματωμένα. Όταν τον βρήκαν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε πιει μόνο δύο μπύρες. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν δύο σακούλες με μπουκάλια μπύρες.

Οι απειλές

Στο μεταξύ όπως μετέδωσε η τηλεόραση του OPEN, λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία, ο 50χρονος την απείλησε με χυδαίο τρόπο:

  • Θύμα: Τελείωσαν όλα! Τελείωσε ξεφτιλισμένε. Δε μπορώ άλλο μου έχεις καταστρέψει τη ζωή. Το κατάλαβες;
  • Δράστης: Ρε θα σε σκοτώσω ρε! το κατάλαβες;
  • Θύμα: Έι έι έι τι κάνεις
  • Δράστης: Πας καλά μωρή; Θα σε σκοτώσω

Λίγο μετά τον καυγά στο σημείο έφτασαν τα περιπολικά της Αστυνομίας.

Το βίντεο λίγο μετά το φονικό

Στο βίντεο που παρουσίασε το Mega, φαίνεται ο ιατροδικαστής και να βρίσκεται πάνω από τη σορό της γυναίκας και το ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο.

Η 40χρονη περνούσε εφιαλτικές ώρες δίπλα στον σύζυγό της για περισσότερα από 10 χρόνια. Παρά τις πολλές καταγγελίες που έκανε η άτυχη γυναίκα στις Αρχές, δεν έγινε καμία σημαντική ενέργεια για την προστασία της.

Της φώναζε «θα σε σκοτώσω» πριν 10 ημέρες

Ηχητικό ντοκουμέντο λίγες ημέρες πριν τη γυναικοκτονία στο Μενίδι, παρουσίασε ο Alpha. Στο ντοκουμέντο από κάμερα που βρίσκεται 50 μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης, η γυναίκα ακούγεται που τον καλεί να φύγει λέγοντάς του «Με έχεις φέρει μέχρι εδώ, τελείωνε, φύγε».

Εκείνος, αρκετά πιο ψύχραιμος ακούγεται να απαντά: «Θα σε σκοτώσω, το κατάλαβες;». Η τελευταία φορά που η γυναίκα τον κατήγγειλε ήταν στις 7 Μαΐου, όταν δήλωσε πως την ξυλοκόπησε. Ο άνδρας συνελήφθη και πήγε στον εισαγγελέα που τον παρέπεμψε να δικαστεί στο αυτόφωρο την επόμενη ημέρα. Κρατήθηκε το βράδυ της 7ης Μαΐου και στις 8 του μήνα πήγε να δικαστεί. Το δικαστήριο διέκοψε και τότε του όρισε μία ρητή δικάσιμο που ήταν η 17η Μαΐου, αφήνοντάς τον ελεύθερο.

Ο 10ετής εφιάλτης της 40χρονης δίπλα στον δράστη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN ο εφιάλτης για την 40χρονη ξεκίνησε το 2013 όπου φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που κατέθεσε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία. Τότε οι Αρχές συνέλαβαν τον πρώην σύντροφό της και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα. Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Στο τηλέφωνό της είχε εγκατασταθεί και το panic button. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση συνεχόμενης ενδοοικογενειακής βίας είχε φτάσει μέχρι το γραφείο Εισαγγελέα, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο για την εγκατάσταση του «κουμπιού πανικού».

Το χρονικό των μηνύσεων

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2018 βγήκε δικαστική απόφαση που απαγόρευε στον δράστη να διαμένει μαζί με το θύμα. Παρόλα αυτά η 40χρονη φαίνεται πως του επέτρεπε να διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη.

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 η γυναίκα που δεν άντεχε άλλο την ενδοοικογενειακή βία που βίωνε κατέφυγε στις δικαστικές Αρχές καταθέτοντας νέα μήνυση για απειλή, σωματική βία και εξύβριση. Και σε αυτή την περίπτωση ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Στις 7 Μαΐου του 2024 η 40χρονη υπέβαλλε νέα μήνυση κατά του συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία με τον δράστη να συλλαμβάνεται. Σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, το πρώτο δικαστήριο έγινε στις 8 Μαΐου και επειδή δεν προσήλθε το θύμα, ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 17 Μαΐου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Ερωτηματικά δημιουργούνται για το αν θα είχε σωθεί η ζωή της 40χρονης εάν σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις ο δράστης είχε κρατηθεί από τις Αρχές. Μάλιστα από το περιβάλλον του θύματος αναφέρουν ότι κάθε φορά προσκόμιζε τα στοιχεία με το ποινικό παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία του πρώην συντρόφου της.

«Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κόρη του θύματος φέρεται να είπε σε κοντινό της πρόσωπο ότι «ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η κοπέλα έφτασε στο σημείο νωρίς το πρωί της Πέμπτης και μιλώντας στο τηλέφωνο με δικό της πρόσωπο ακούστηκε να φωνάζει «ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά». Και με αυτό το στοιχείο στη διάθεσή της η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για γυναικοκτονία και για τον σκοπό αυτό αναζητά τον 50χρονο εν διαστάσει σύζυγο της 40χρονης, ο οποίος μέχρι στιγμής διαφεύγει της σύλληψης.

δολοφονίαγυναικοκτονίαΜενίδιδολοφόνοςειδήσεις τώρα