Ελλάδα|19.05.2024 18:43

Μενίδι: «Πρέπει να αφαιρεθεί η μέριμνα των παιδιών από τον πατέρα» λέει η δικηγόρος της οικογένειας της 40χρονης

Newsroom

Να παρέμβει η αλβανική Πρεσβεία χρειάστηκε προκειμένου να παραστεί ο 15χρονος γιος της 40χρονης Ενκελέιντα στην κηδεία της στην Αλβανία, μετά την άρνηση του γυναικοκτόνου να δώσει τη συγκατάθεσή του, ώστε να περάσει ο ανήλικος τα σύνορα.

«Σε αυτό το στάδιο δεν έχουν γίνει οι διαδικασίες της αφαίρεσης της γονικής μέριμνας. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία, το παιδί κατάφερε να πάει. Ο δράστης φαίνεται πως δεν θέλει να έχει σχέση με την οικογένεια», επεσήμανε, μιλώντας στο MEGA, η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση των παιδιών (15 και 21 ετών) είπε ότι έχουν μόνο« τη στήριξη την οικογένειας της μητέρας τους».
Η δικηγόρος επανέλαβε ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί η γονική μέριμνα του 15χρονου από τον γυναικοκτόνο και να ανατεθεί σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, υπενθυμίζοντας, ότι «τα παιδιά, όχι μόνο βίωσαν βία σε βάρος της μητέρας τους, αλλά βίωσαν και τα ίδια βία».

Τέλος, χαρακτήρισε ντροπή το γεγονός ότι η σορός του θύματος κειτόταν για ώρες στο πεζοδρόμιο στο Μενίδι. «Όταν υπάρχει ανθρωποκτονία, η σορός πρέπει να μείνει εκεί για να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Τώρα, τι να πω; Δεν υπήρχε ιατροδικαστής; Είναι ντροπή για την χώρα μας αυτό. Πρέπει να δούμε ποιοι επελήφθησαν το έγκλημα πριν το Ανθρωποκτονιών».

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της Ενκελέιντα 

Η κηδεία της 40χρονης τελέστηκε σε κλίμα οδύνης το Σάββατο στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Αυλώνα. Όσοι τη γνώριζαν δήλωσαν συγκλονισμένοι. «Είχαν προβλήματα, αλλά έκανε θυσίες για τα παιδιά. Τελικά, έδωσε και τη ζωής της», δήλωσε στην κάμερα ένας από τους παρευρισκόμενους στην κηδεία.  «Βαριά ημέρα για εμάς, δεν έχω λόγια να πω», πρόσθεσε άλλος. 

Απολογείται τη Δευτέρα

Ο 50χρονος αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μετά τη γυναικοκτονία, ο καθ’ ομολογίαν δράστης άφησε το φονικό μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά της γυναίκας και κρύφτηκε. Εντοπίστηκε ώρες μετά και στους αστυνομικούς προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους, που τον έκαναν να βάψει τα χέρια του, με αίμα.

«Ήξερα ότι περνάει από εκεί. Την είδα, την πλησίασα και τη μαχαίρωσα». Αυτά ήταν τα λόγια του 50χρονου Αλβανού οικοδόμου στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, μετά τη σύλληψή του, για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του στο Μενίδι.

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 40χρονης Ενκελέιντα εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή κυνικός και ψύχραιμος.

Ο 50χρονος φέρεται να είχε εμμονή μαζί της, και όσον αφορά το κίνητρο της δολοφονίας φέρεται να υποστήριξε: «Δεν άντεχα να βλέπω τον γκόμενό της. Οδηγούσε το αυτοκίνητό μου, εγώ έκανα δύο δουλειές».

ΑλβανίακηδείαΜενίδιγυναικοκτονίαειδήσεις τώρα