Ελλάδα|23.05.2024 14:00

Χαλκίδα: Συνομιλία «καίει» το κύκλωμα της ΔΟΥ - Το τεφτέρι, η πισίνα και τα ταξίδια στο Μαϊάμι

Newsroom

Οι κοριοί των αστυνομικών έχουν καταγράψει συνομιλίες που «καίνε» τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών στη Χαλκίδα. 

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται επίσης και ένα τεφτέρι που χρησιμοποιούσε η προϊσταμένη της ΔΟΥ όπου σε αυτό φέρονται να αναγράφονται ονόματα «συνεργατών» της, ημερομηνίες και χρηματικά ποσά. Μάλιστα τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν πόσο καλά ήταν οργανωμένο το κύκλωμα, που δρούσε υπό τον αρχηγικό - σύμφωνα με τη δικογραφία - ρόλο, της διευθύντριας της εφορίας.

Το ανώνυμο τηλεφώνημα στην ΕΛΑΣ

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα πριν από έξι μήνες στη Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων αποκάλυψε τα «χρυσά» φακελάκια που ζητούσαν εκβιαστικά οι εφοριακοί της ΔΟΥ Χαλκίδας από τους φορολογούμενους. Τα ποσά που ζητούσαν ξεκινούσαν από 4.000 ευρώ  και έφταναν τα 10.000 ευρώ.

«Έχω πέσει θύμα των εφοριακών Χαλκίδας, με εκβίασαν  και μάλιστα παρέδωσα το ποσό των 5.000 ευρώ. Οι συνεννοήσεις έγιναν στο γραφείο μιας υπαλλήλου της εφορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά το ανώνυμο τηλεφώνημα στην ΕΛΑΣ.

Οι κοριοί έβγαλαν λαβράκι

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή ζήτησαν άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών έτσι άνοιξαν διάφορα τηλέφωνα. Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους πολλές συνομιλίες που καίνε τη δράση του κυκλώματος ενώ η τελευταία ήταν αυτή που τους οδήγησε στο γραφείο της προϊσταμένης. Εκεί εντόπισαν φάκελο με μεγάλο χρηματικό ποσό. Η διευθύντρια ήταν καλά οργανωμένη καθώς χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο με στοιχεία άλλου προσώπου. Και ενώ η ίδια ισχυρίζεται ότι όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη το παράνομο ημερολόγιο εσόδων εξόδων τη διαψεύδει καθώς υπάρχουν σημειώσεις και ονόματα από το 2020.

«Με παρέσυραν οι υπάλληλοι της εφορίας»

Η διευθύντρια είπε στους αξιωματικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων ότι την παρέσυραν οι υπάλληλοι, οι οποίοι είχαν ήδη στήσει παράνομο κύκλωμα. Εκείνη άρχισε να εργάζεται στη συγκεκριμένη ΔΟΥ από τον περασμένο Σεπτέμβριο και, όπως ισχυρίζεται, τότε της είπαν οι υπόλοιποι υπάλληλοι που εμπλέκονται στην υπόθεση ότι «έτσι λειτουργεί η υπηρεσία» και ότι θα έπρεπε να συνταχθεί με τις παράνομες πράξεις τους.

«Εχει λεφτουδάκια»

Χαρακτηριστική είναι μια από τις συνομιλίες που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και έχει καταγραφεί από τους κοριούς.

Σε αυτήν, η προϊσταμένη της εφορίας φέρεται να συνομιλεί με τον λογιστή που βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων και να περιγράφουν πώς ανοίγουν λογαριασμούς προκειμένου να αποκτήσουν πλούσιο πελατολόγιο.

  • Προϊσταμένη: Ο… έχει τράπεζα 75.000, ανοίξαμε τους λογαριασμούς.
  • Λογιστής: Πόσα έχει;
  • Προϊσταμένη: 75.
  • Λογιστής: Α έχει λεφτουδάκια.
  • Προϊσταμένη: Έχει λεφτουδάκια.
  • Λογιστής: Και 600 που θα πάρει;
  • Προϊσταμένη: Ναι έχει.
  • Λογιστής: Μήπως πρέπει να πάρουμε την υπόθεση;

«Θα μας κάψεις»

Την ίδια ώρα, η χλιδάτη ζωή και οι πολυτελείς κατοικίες μελών του κυκλώματος είχαν γίνει πολλές φορές θέμα συζήτησης στη Χαλκίδα.

Μάλιστα για τον υποδιευθυντή είχε γίνει ντόρος για την πισίνα που είχε όπως και τα χλιδάτα ταξίδια που έκανε που έφταναν μέχρι και το Μαϊάμι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Ρήγου στο OPEN. Είναι ενδεικτικό ότι στα χέρια τους οι Αρχές έχουν μια συνομιλία που ανέφερε η διευθύντρια στον υποδιευθυντή: «Πρόσεξε, γιατί με τόσα που σκορπάς θα μας κάψεις. Θα μας πάρουν χαμπάρι».

εφορίαειδήσειςΧαλκίδακύκλωμαειδήσεις τώραΔΟΥ