Ελλάδα|25.05.2024 22:19

Πειραιάς: Ο μυστικός πράκτορας που βοήθησε στο «ξήλωμα» του κυκλώματος κοκαΐνης – Τεράστια τα κέρδη τους

Newsroom

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που είχε κρύψει 210 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες που εντοπίστηκε στο Λιμάνι του Πειραιά.

Ο ρόλος του πράκτορα που διείσδυσε στο κύκλωμα

Και αυτό γιατί όπως προκύπτει από νέα στοιχεία οι αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν το κύκλωμα χάρη σε μυστικό αστυνομικό που είχε καταφέρει να διεισδύσει στο κύκλωμα, και έδινε πληροφορίες στην ΕΛΑΣ.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας, όπως μεταδίδει ο ALPHA, σε συνεργασία με την αμερικανική DEA και αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους, εξάρθρωσαν το κύκλωμα που είχε κέρδη που υπερέβαιναν τα 5 εκατ. ευρώ.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, το κύκλωμα βρισκόταν υπό παρακολούθηση εκ των έσω. «Χρησιμοποιήθηκε ανακριτική διείσδυση όπως σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις με απόλυτη επιτυχία εδώ για την πολύ μεγάλη ποσότητα των 210 κιλών» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ο ρόλος του μυστικού πράκτορα ήταν καταλυτικός, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για το στίγμα του φορτίου και τη σύλληψη των ναρκέμπορων την περασμένη Πέμπτη στο λιμάνι του Πειραιά.

κοκαΐνηλιμάνι Πειραιάειδήσεις τώραναρκωτικά