Ελλάδα|07.11.2018 14:04

Αλλάζει τα... φώτα του ΑΠΘ ο Γιάννης Μπουτάρης

Τίμος Φακαλής

Πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του φωτισμού μέσα στο κάμπους του ΑΠΘ παίρνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα παραβατικότητας και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας μέσα στους χώρους του πανεπιστημιακού ιδρύματος 

Ο κεντρικός δήμος θα διαθέσει το ποσό των 930.000 ευρώ, προχωρώντας στην αντικατάσταση και την αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού, το οποίο μετρά 40 χρόνια ζωής. Το πράσινο φως για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού αναμένεται να ανάψει την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου, η οικονομική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στον φωτισμό των πάρκων του ΑΠΘ, όπου καθημερινά έμποροι παζαρεύουν δόσεις θανάτου με πέντε και δέκα ευρώ. 

Το ζήτημα είχε θέσει ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης την προηγούμενη βδομάδα με τον Γιάννη Μπουτάρη να δεσμεύεται ότι θα αναλάβει δράση.  

Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεδριάσει συμβολικά και το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης μέσα στο κάμπους του ανώτατου ιδρύματος έπειτα από πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης και της προέδρου του οργάνου, Καλυψώς Γούλα. Στόχος να στείλει το Σώμα ένα μήνυμα στήριξης στο πανεπιστήμιο της πόλης, το οποίο αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα διακίνησης ναρκωτικών. 

Ενδεικτικό είναι ότι από το 2016, που άρχισε να παίρνει διαστάσεις επιδημίας το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών στους χώρους του ΑΠΘ αλλά και στη γειτονική περιοχή της Ροτόντας, την οποία χρησιμοποιούν για τη διαφυγή τους οι έµποροι, οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει πάνω από 1.725 άτομα ενώ κατασχέθηκαν περίπου 60 κιλά χασίς και άλλες ναρκωτικές ουσίες.  

Γιάννης ΜπουτάρηςΑριστοτέλειο