Ανησυχία για τη φωτιά στην Άνδρο: Το μέτωπο έχει πάρει διαστάσεις - Εκκενώθηκαν 4 περιοχές
NewsroomΣτο κόκκινο είναι η ανησυχία για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Στραπουριές στην Άνδρο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί, η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις.
Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ γύρω στις 6 το απόγευμα θα φτάσουν και πέντε οχήματα με 19 πυροσβέστες από την Αθήνα.
Η φωτιά κατακαίει σε δασική περιοχή, αλλά υπάρχουν σε μικρή απόσταση κατοικίες. Νωρίτερα, ενεργοποιήθηκε 112 για την εκκένωση των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου με κατεύθυνση τη Χώρα.
Η πρώτη εικόνα
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή
Προσοχή συνίσταται και για αύριο κυρίως σε Αττική και Έυβοια, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός.
Ο χάρτης με τις περιοχές στις οποίες υπάρχει υψηλός και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή:
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών