Έδεσσα: Έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες - Σε απόγνωση οι παραγωγοί
NewsroomΕικόνες βιβλικής καταστροφής παρατηρήθηκαν σε πολλά χωριά της Έδεσσας από την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή το απόγευμα της Τρίτης (2/7).
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στο νομό Πέλλας ήρθαν σε μια χρονική στιγμή ιδιαίτερα σημαντική για τους αγρότες, καθώς είναι η περίοδος συγκομιδής κερασιών και ροδάκινων.
Αποτέλεσμα ήταν οι αγρότες της περιοχής να δουν μέσα σε λίγα λεπτά τους κόπους τους να καταστρέφονται.
«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για ισχυρά καιρικά φαινόμενα»
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, «δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για ισχυρά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν αρκετές περιοχές».
Και συνεχίζει ο κ. Τζαμτζής με δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3: «Δυστυχώς η ειδοποίηση που μας είχε δοθεί ότι θα έχουμε προβλήματα χαλαζοπτώσεων βγήκε αληθινή. Είχαμε χαλάζι στην ορεινή περιοχή της Έδεσσας, σε περιοχές όπως η Καρυδιά, στην ευρύτερη περιοχή της Παναγίτσας, Αγίου Αθανασίου. Έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα και στο κέντρο του νομού και σε άλλες περιοχές. Αυτή τη στιγμή έχουμε βροχή. Αυτό μόνο δε θέλαμε καθώς είναι περίοδος συγκόμισης προϊόντος, είναι τα κεράσια, τα ροδάκια της Πέλλας. Στις ορεινές περιοχές έχουμε κεράσια που αυτή την περίοδο μαζεύονται».
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών