Κύκλωμα εκβιαστών: Απολογούνται 8 από τους 14 συλληφθέντες – Το 2023 ξεκίνησε η δράση τους
NewsroomΤο κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασαν σήμερα οι 8 κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Για την υπόθεση της σπείρας συνελήφθησαν συνολικά 14 κατηγορούμενοι, ωστόσο οι υπόλοιποι έξι πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Πέμπτη (11/7).
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση άνω 120.000 ευρώ.
Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε πως οι υπάλληλοι τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023 εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στο κέντρο της Αθήνας, για να τους δίνουν χρήματα και να γλιτώνουν τη βεβαίωση παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία.
- Ποια μέτρα στήριξης εξετάζει η κυβέρνηση και τι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις
- Έρχονται απεργίες διαρκείας στα ταξί - Το υπουργείο παραπέμπει στο... μέλλον κρίσιμες ρυθμίσεις για ΕΙΧ με οδηγό
- Η «απειλητική» δήλωση του Ταλ Ντίλιαν που δυσκολεύει την κυβέρνηση, η επίθεση των Ουκρανών σε ελληνικό πλοίο και το κόμμα Τσίπρα που έχει ήδη προβλήματα
- Ο Τραμπ προβλέπει «πολύ κακό μέλλον» για το ΝΑΤΟ αν τα μέλη δεν βοηθήσουν να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ