Ελλάδα|12.04.2019 20:48

Αυτοψία στην Ομόνοια: Ετσι πουλάνε παράνομα κινητά και τσιγάρα (vid)

Ευλαμπία Ρέβη

Μέσα στον φόβο και την ανασφάλεια καταγγέλλουν πως ζουν οι πολίτες που μένουν στο κέντρο της Αθήνας ή διέρχονται από αυτό.

Καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με διαρρήξεις κλοπές και αρπαγές τσαντών. Τεράστιο πρόβλημα αποτελεί και η διακίνηση ναρκωτικών που λειτουργεί σαν 24ωρο σούπερ μάρκετ.

«Φοβόμαστε. Κλειδωνόμαστε. Διπλές κλειδαριές στο σπίτι. Τα πάντα. Λαμβάνουμε μέτρα. Λαμβάνουμε μέτρα. Φοβόμαστε.», δηλώνουν στην κάμερα του Open TV. Στο βίντεο ντοκουμέντο, αν και είναι μόλις 11 το πρωί, νεαροί διαφορετικών εθνικοτήτων έχουν στήσει παρά τη βροχή το υπαίθριο παράνομο παζάρι τους πίσω από την Ομόνοια. Άλλοι πουλάνε ναρκωτικά, άλλοι κλεμμένα ποδήλατα και άλλοι κινητά τηλέφωνα που κλάπηκαν από ανυποψίαστους πολίτες.

Δείτε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ πώς γίνονται οι παράνομες αγοραπωλησίες κινητών και τσιγάρων:

Στο πλαίσιο ενίσχυσης του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών στις πεζές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας συνδράμουν τους τελευταίους μήνες και σκύλοι περιπολίας.

Ο  ΠΙΤ μαζί με τον αστυνομικό συνοδό του και άλλους αστυνομικούς να ελέγχουν δύο αλλοδαπούς που κρίθηκαν ύποπτοι. Οι πολίτες, όμως, ζητούν περισσότερα.

«Αν δεν γίνει κάτι, αν δεν μπορέσουμε να βάλουμε μία τάξη. Εγώ δεν το εξετάζω ούτε πολιτικά ούτε. Να μπορέσει ο κόσμος να κυκλοφορεί στο κέντρο. Δεν τηρούνται τίποτα αλλά και που τους πιάνουν μερικούς και αυτοί μετά από ένα μήνα ή σε λίγες μέρες βγαίνουν έξω οπότε φοβάσαι και να καταγγείλεις.» αναφέρουν στο ρεπορτάζ.

Πηγές της Κατεχάκη τονίζουν στο Open ότι πριν τις αρχές του καλοκαιριού θα τεθεί σε εφαρμογή ένα ενισχυμένο επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας.

αστυνομίαεγκληματικότητα