Πειραιάς: Εντοπίστηκε κοκαΐνη αξίας 1 εκατ. ευρώ σε φορτίο με μπανάνες
Ελευθερία ΣπυράκηΣτον εντοπισμό και την κατάσχεση ποσότητας κοκαΐνης 35 κιλών η αξία της οποίας υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ προέβησαν, το πρωί της Δευτέρας (5/8) στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης και σε συνεργασία με το Γραφείο H.S.I. (US Homeland Security Investigations) της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, εντοπίστηκαν εντός πλοίου που είχε καταπλεύσει στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμένα Πειραιά τριάντα συσκευασίες όπου περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους τριάντα τεσσάρων κιλών και τριακοσίων πενήντα τεσσάρων γραμμαρίων (34.354 γρ.).
Οι πλάκες κοκαΐνης είχαν τοποθετηθεί στον ψυκτικό μηχανισμό container με νόμιμο φορτίο μπανάνες που είχε φορτωθεί σε λιμένα του Εκουαδόρ. Ακολούθησε έρευνα σε ακόμη δύο εμπορευματοκιβώτια με αρνητικά αποτελέσματα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανευρεθείσες ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες εν συνεχεία θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
- Τραγικός επίλογος στη Γαλλία: Η σορός που βρέθηκε είναι της 11χρονης - Η κατακραυγή και το προφίλ του 41χρονου
- Καρυστιανού στο OPEN: «Τσίπρας, ο πιο βολικός αντίπαλος για τον Μητσοτάκη - Ο λαός θα δώσει την αυτοδυναμία σε εμάς»
- Σαμαράς για νέο κόμμα: «Έχω πάρει τις αποφάσεις μου - Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη έμεινε χωρίς εκπροσώπηση»
- Ξυλοδαρμός στην Καλλιθέα: Τι υποστηρίζει ο 21χρονος για την άγρια επίθεση του οδοντίατρου στον φίλο του