Φωτιά στο Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η μάχη της κατάσβεσης σε διάσπαρτες εστίες - Στο σημείο και δασοκομάντος
NewsroomΟλονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο νότιο Ρέθυμνο, με το δύσκολο έργο της κατάσβεσης να συνεχίζεται.
Ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πλέον δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε διάσπαρτες εστίες, με τις φλόγες να μην είναι ακόμα υπό έλεγχο σύμφωνα με το cretapost.
Σηκώθηκαν εναέρια μέσα – Επιχειρούν δασοκομάντος από τη Αθήνα
Mε το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα, ενώ τις δυνάμεις πυρόσβεσης συνδράμουν και 30 δασοκομάντος από την Αθήνα.
Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη παραμένουν σημείο. Υπενθυμίζεται πως η φωτιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στον οικισμό Χορδάκι Αμαρίου και πήρε ταχύτατα διαστάσεις. Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης εθελοντές αλλά και πολίτες ενώ συνδράμουν με κάθε διαθέσιμο μέσο οι δήμοι Αμαρίου, Αγίου Βασιλείου καθώς και η περιφέρεια Κρήτης.
112 για εκκένωση οικισμού
Ώρες αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι του χωριού Αγίου Παρασκευή καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα πρώτα σπίτια του οικισμού.
Το απόγευμα της Τετάρτης εστάλη μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής προς τις Μάνδρες.
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: «Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός των συλληφθέντων» - «Κουμπάρος του Ανδρουλάκη μέσα στους 14»
- Σοβαρές απειλές καταγγέλλει ο Πάσχος Μανδραβέλης: Μίλησα χθες για τον 'Φραπέ' και μου είπαν 'θα έχεις την τύχη του Καραϊβάζ'
- Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
- Στιγμές αγωνίας στη ΛΕΑ αυτοκινητόδρομου: Αστυνομικός σώζει μωρό που πνίγεται με το φαγητό του