Ελλάδα|15.04.2019 23:01

E-efimeris: Σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό μητρώο για τον περιφερειακό Τύπο

Newsroom

Ένα βήμα προς την διαφάνεια στον χώρο του Τύπου και στην εξάλειψη του φαινομένου της πλασματικής κυκλοφορίας (καπέλο) γίνεται με εφαρμογή Ηλεκτρονικού Μητρώου Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Με την θέσπιση του ηλεκτρονικού μητρώο τα στοιχεία των εντύπων της περιφέρειας θα καταχωρίζονται σε ειδικές μερίδες, σύμφωνα με το σχετικό νόμο (4487/2017).

Το μητρώο θα λειτουργήσει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-efimeris του ΥΨΗΠΤΕ, η οποία είναι διαθέσιμη για όποιον ενδιαφέρεται από σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου.

Με τη λειτουργία της νέας πλατφόρμας υποστηρίζεται ότι εκσυγχρονίζεται πλέον η διαδικασία υποβολής και ελέγχου δικαιολογητικών για τον Περιφερειακό και τον Τοπικό Τύπο και διασφαλίζεται η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα μέσω της σύστασης του ηλεκτρονικού Μητρώου.

Τονίζεται δε πως με την εφαρμογή του μητρώου τερματίζονται παρωχημένες διοικητικές διαδικασίες και οι ενδιαφερόμενοι εκδότες θα απολαμβάνουν τη δυνατότητα αξιοποίησης ενός εύχρηστου, διαφανούς και σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας e-efimeris, εδώ

Τύπος