Ελλάδα|16.09.2024 16:40
Φωτιά στη Ρόδο: Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Μαρίτσα
NewsroomΚαλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στη Ρόδο που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση στη Μαρίτσα της Ρόδου.
Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή μεταξύ της Παστίδας και των Μαριτσών πολύ κοντά σε κατοικίες.
Για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμημάτων. Από αέρος επιχειρούσαν 3 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη (εκτός των εναέριων μέσω που σταθμεύουν μόνιμα στη Ρόδο ήρθαν ενισχύσεις από Κρήτη, Σάμο και Αθήνα).
Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετείχαν και εθελοντές και δυνάμεις της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς ήχησε το 112 με το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να παραμείνουν σε ετοιμότητα.
Διαβάστε ακόμη
- Μεγάλη φωτιά και έκρηξη σε επιχείρηση στο Ομορφοχώρι Λάρισας: Ήχησε το 112 - Συγκλονιστικά βίντεο
- Marfin: Το φωτογραφικό υλικό που «έσπασε» τη σιωπή 16 χρόνων - Πώς οι Αρχές έφτασαν στους τρεις κατηγορούμενους
- «Μας πέταξε 15 μέτρα μακριά»: Ο πατέρας της 15χρονης ποδοσφαιρίστριας του ΠΑΟΚ περιγράφει το τροχαίο
- Ο Τραμπ έχει αφήσει οδηγίες «σε περίπτωση που τον σκοτώσει το Ιράν»: «Βομβαρδίστε τους όπως ποτέ ξανά»