Όλυμπος: Διάσωση τραυματία από πυροσβέστες, ΕΜΑΚ και ελικόπτερο
NewsroomΟλοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής επιχείρηση της Πυροσβεστικής, για τη διάσωση τραυματισμένου άνδρα στον Όλυμπο.
Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για διάσωση τραυματισμένου άνδρα, κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός».
Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από οκτώ πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου, καθώς και της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ) της 2ης ΕΜΑΚ.
Αρχικά ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα από ιδιώτες στο εν λόγω καταφύγιο. Οι Πυροσβέστες αφού τον προσέγγισαν, τον μετέφεραν σε κοντινό σημείο, προσβάσιμο στο ελικοδρόμιο. Εκεί παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος που τον μετέφερε στην 110 Πτέρυγα Μάχης Λάρισας και ακολούθως τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
- Ο «T-Rex του ωκεανού»: Ο θηρευτής στο μέγεθος λεωφορείου που κυριαρχούσε πριν 80 εκατομμύρια χρόνια
- Τους έπιασαν στα πράσα να πετάνε μπάζα στο δάσος: «Πήρα το στειλιάρι, κάθε μέρα παίζουμε τις ζωές μας»
- Πέθανε ο άνδρας που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της Έμμας - Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της
- Γεωργιάδης για συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα: «Είσαι πάμφτωχος; Έχεις δίπλα το Φάληρο να κάνεις τζάμπα μπάνιο»