Χρήστος Ταραντίλης: Στη λίστα με τους πιο επιδραστικούς επιστήμονες στον κόσμο
NewsroomΟ Χρήστος Ταραντίλης, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην υπουργός και βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, συγκαταλέγεται στη λίστα με τους πιο επιδραστικούς επιστήμονες παγκοσμίως, με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου του, σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ (Stanford University) των Ηνωμένων Πολιτειών και δημοσιεύθηκε από τον επιστημονικό εκδοτικό οίκο Elsevier.
Συγκεκριμένα, η μελέτη επιλέγει το 2% των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή και συνεισφορά, από 8,5 εκατομμύρια περίπου ενεργούς επιστήμονες διεθνώς, βάσει της αξιολόγησης μιας σειράς δεικτών που εστιάζουν κυρίως στη μέτρηση του αριθμού των αναφορών που έχει λάβει το δημοσιευμένο έργο των επιστημόνων καθώς και στο βαθμό συνεργασίας με τους/τις συν-συγγραφείς των εργασιών τους.
Το αντικείμενο του Χρήστου Ταραντίλη
Η επιστημονική δραστηριότητα του κ. Ταραντίλη επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση συστημάτων λήψης αποφάσεων, στην επιχειρησιακή έρευνα και την τεχνητή νοημοσύνη, την επιχειρηματική αναλυτική και τον μετασχηματισμό επιχειρήσεων και οργανισμών. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως Εταίρος (partner) και Επικεφαλής του Τομέα Κεντρικής Κυβέρνησης και Δημοσίου στην πολυεθνική εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών Ernst and Young (EY
- Επιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου
- Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία
- Σοκ στον Χολαργό: Άγρια επίθεση σε 14χρονο με επτά μαχαιριές - Είχε κλείσει ραντεβού με 20χρονη κοπέλα
- Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου