Ελλάδα|16.04.2019 18:07

Έρχεται ο «Μεγάλος Αδελφός»: Ενεργοποιούνται οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες

Μαρία Λιλιοπούλου

Επανενεργοποιείται ο «Μεγάλος Αδελφός» των καμερών επίβλεψης της κυκλοφορίας στις λεωφορειολωρίδες ύστερα από την υπογραφή σύμβασης του ΟΑΣΑ για την ανάθεση συντήρησης των συστημάτων καταγραφής παραβάσεων σε αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων.

Η σύμβαση υπεγράφη στις 12 Απριλίου, θα έχει διάρκεια ενός έτους και στο αντικείμενό της περιλαμβάνονται η ετήσια συντήρηση και πιστοποίηση της ορθής λειτουργίας:

  • Των φωτογραφικών συστημάτων καταγραφής.
  • Των στύλων – θαλάμων υποδοχής συστήματος και των
  • Dummy units.

Βάσει της σύμβασης, ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να αποστέλει αναλυτική έκθεση – αναφορά με φωτογραφίες της αυτοψίας από κάθε σημείο ανά έξι μήνες.

Στο μεταξύ κλειστό είναι πλέον το σύστημα του συνόλου των σταθμών στις γραμμές 1, 2 και 3 στην περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ, ύστερα και από το κλείσιμο των πυλών στη «Βικτώρια», τον τελευταίο σταθμό που παρέμενε ανοιχτός έως χθες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, την πρώτη ημέρα κλεισίματος των πυλών στο σταθμό «Βικτώρια» παρουσιάστηκε αύξηση των επικυρώσεων κατά 10.000, σε σύγκριση με τις επικυρώσεις μία εβδομάδα νωρίτερα (Δευτέρα 8 Απριλίου).

Από το δεύτερο εξάμηνο του 2018, οπότε ξεκίνησε το εντατικό κλείσιμο των πυλών, οι επικυρώσεις και συνεπακόλουθα, τα έσοδα του ομίλου ΟΑΣΑ παρουσιάζουν ανοδική πορεία.

Είναι ενδεικτικό ότι τον Ιανουάριο του 2019 η αύξηση των εσόδων ανήλθε στο 19,4% και τον Φεβρουάριο στο 22%.

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ επισημαίνει πως «το επόμενο διάστημα, ο Οργανισμός, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, θα υλοποιήσει περαιτέρω βελτιωτικές ενέργειες».

Σε αυτές μετά την μείωση του χρόνου έκδοσης των εισιτηρίων στα αυτόματα μηχανήματα, συγκαταλέγονται η ανανέωση του μενού, με στόχο να καταστεί πιο εύχρηστο στο επιβατικό κοινό.

ΟΑΣΑλεωφορείακάμερες ασφαλείας