Αποκλειστικό - Κηδεία Κατσίφα: Βίντεο και εικόνες λίγο πριν από την ταφή
Ρωμανός ΚοντογιαννίδηςΠρος το νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτες, έχει ξεκινήσει η πομπή με το φέρετρο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Ο ανηφορικός δρόμος, που οδηγεί στο σπίτι του Κωνσταντίνου Κατσίφα, είναι γεμάτος κόσμο. Λεωφορεία από την Ελλάδα φτάνουν συνεχώς και η πλατεία αλλά και ο χώρος κοντά στο νεκροταφείο ολοένα και γεμίζουν με περισσότερο κόσμο.
Η καμπάνα στο ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου θα γίνει η νεκρώσιμη ακολουθία, χτυπάει πένθιμα.
Η παρουσία της αλβανικής αστυνομίας είναι κάτι παραπάνω από διακριτική. Αστυνομικός δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή στο χωριό, αλλά ούτε και στο δρόμο που οδηγεί σε αυτόν. Εκατοντάδες Ελλήνων βρίσκονται ήδη στους Βουλιαράτες παρά το μπλόκο στα σύνορα από τις ελληνικές και τις αλβανικές αρχές. Από την ελληνική πλευρά, η αστυνομία προχώρησε σε 4 προσαγωγές.
Μέχρι στιγμής δεν επιτράπηκε η είσοδος σε δύο λεωφορεία, με το πρόσχημα ότι οι επιβάτες τους μπορεί να δημιουργούσαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της κηδείας. Οι Αλβανοί δεν αφήνουν κανέναν να εισέλθει στη χώρα, με μπλουζάκι με κάποιο μήνυμα για τη Βόρεια Ήπειρο. Κάποιοι τα έβγαλαν και μπήκαν στην Αλβανία με κοντομάνικο.
Οι στενοί δρόμοι και τα καλντερίμια του χωριού σύντομα είναι ήδη γεμάτα κόσμο. Αυτή τη στιγμή στο σπίτι του Κωνσταντίνου Κατσίφα βρίσκονται δύο ευρωβουλευτές. Η Κύπρια Ελένη Θεοχάρους και ο Έλληνας Λευτέρης Συνοδινός.
- Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο: Σε Red Code Αττική και άλλες 5 περιοχές - Ανησυχία για το Hot-Dry-Windy
- Συνετρίβη μαχητικό F-16 στην Τουρκία κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης - Έκρηξη και πυκνοί καπνοί
- Το συγκλονιστικό «αντίο» του Μέσι στον πατέρα του: «Αμφιβάλλω αν θέλω να συνεχίσω το ποδόσφαιρο χωρίς εσένα»
- Η περίεργη ιστορία του Φρανκ: Είχε τρία πόδια, τέσσερα πέλματα, 16 δάχτυλα και δύο σετ γεννητικών οργάνων