Ελλάδα|19.04.2019 15:15

Θεσσαλονίκη: Ίδιες τιμές με πέρυσι σε αρνιά και κατσίκια ενόψει Πάσχα

Newsroom

Οι κρεοπώλες θα διατηρήσουν τις τιμές των αμνοεριφίων στις ίδιες τιμές με πέρυσι ενόψει των εορτών του Πάσχα. Συγκεκριμένα, όπως επεσήμαιναν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποί τους, οι τιμές θα κυμανθούν στα 4,80-5 ευρώ/κιλό στον παραγωγό και έως 9 ευρώ/κιλό για τους καταναλωτές.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Τόσο οι εκπρόσωποι του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης, όσο και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), δήλωσαν ότι "οτιδήποτε πωλείται σε τιμή κάτω των 8 ευρώ/κιλό, θα πρέπει να προβληματίσει τους καταναλωτές, ιδίως εάν το προϊόν υποστηρίζεται ότι είναι ελληνικής προέλευσης". Επιπλέον τόνισαν ότι θα υπάρξει επάρκεια στην αγορά ενόψει των εορτών του Πάσχα ωστόσο τα αρνιά θα είναι λιγότερα από τα κατσίκια καθώς «λόγω του εορτασμού του Πάσχα των καθολικών νωρίτερα, έγιναν αρκετές εξαγωγές".

Επιπλέον τόνισαν πως οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για τις «παραπλανητικές» επικοινωνιακές τακτικές που ακολουθούνται από πολυεθνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ. «Δεν μπορεί να πωλούνται ελληνικά και φρεσκοσφαγμένα αμνοερίφια, σε σούπερ μάρκετ, στην τιμή των 5 ευρώ/κιλό, αφού αυτό ακριβώς είναι το κόστος παραγωγής για τον κτηνοτρόφο αυτή την περίοδο του έτους», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΚ.

Επίσης στη συνέντευξη τονίστηκε πως «οι πολύ χαμηλές τιμές θα πρέπει να βάζουν τον καταναλωτή σε σκέψεις».

τιμέςΠάσχα