Μητσοτάκης για Μετρό Θεσσαλονίκης: «Είναι ένα έργο πνοής»
NewsroomΛίγες ώρες απομένουν για τα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης, με το έργο να ολοκληρώνεται μετά από πολλά χρόνια και αρκετές... περιπέτειες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχολιάζει πως πρόκειται για ένα «έργο πνοής».
Μητσοτάκης: Είναι ένα μουσείο
Εκτός των αυριανών εγκαινίων, σήμερα γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Σταθμού Βενιζέλου, εκεί όπου εκτίθενται αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία ήρθαν στο φως κατά τις εργασίες για το δίκτυο του μετρό. Μάλιστα, το «παρών» στη Θεσσαλονίκη δίνουν τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Είναι ένα έργο πνοής, ένα μουσείο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιοδικό Monocle.
«Θα εγκαινιάσουμε μετά από 30 χρόνια στη Θεσσαλονίκη το μετρό. Και αυτό δεν είναι μόνο ένα δημόσιο έργο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την πόλη. Είναι επίσης ένα μουσείο.
Αυτό που έχουμε κάνει στη Θεσσαλονίκη είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Γιατί στην ουσία όποια ευρήματα είχαμε τα βγάλαμε και τα τοποθετήσαμε στους σταθμούς. Θα παρουσιαστούν στο σταθμό Βενιζέλου.
Είναι μοναδικό σε όλο τον κόσμο γιατί στην ουσία περνάς μέσα από ένα υπόγειο μουσείο προκειμένου να φτάσεις στο τρένο», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.
- Το καλοκαίρι που τραυμάτισε ολόκληρη την Ελλάδα και έφερε ισόβια βαρυχειμωνιά σε δεκάδες οικογένειες
- Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Συνελήφθη 28χρονος Αιγύπτιος - Τα αποτυπώματα και τα βίντεο που τον έβαλαν στο «μικροσκόπιο»
- «Πύρινος κλοιός» σε όλη τη χώρα: Στους 43,5°C ο υδράργυρος και 50 μέτωπα φωτιάς - Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού
- Εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της Γιου Τινγκ: Εντοπίστηκε το κινητό της στο κέντρο της Αθήνας