Ελλάδα|12.12.2024 14:12
Σεισμός στον Έβρο - Αισθητός στη Σαμοθράκη
NewsroomΔυνατός σεισμός σημειώθηκε στον Έβρο το μεσημέρι της Πέμπτης (12/12).
Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 50 χλμ. νότια των Φερών Έβρου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 13,7 χιλιόμετρα.
«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 13:34 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.2 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 348 χλμ. ΒΑ των Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 50 χλμ. Ν των Φερών Έβρου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Διαβάστε ακόμη
- Εφιαλτικές προβλέψεις: Χωρίς άμεση δράση, οι πυρκαγιές στην Ευρώπη θα αυξηθούν κατά 39% στο καλύτερο δυνατό κλιματικό σενάριο
- Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ακυρώνει τις συναυλίες του για λόγους υγείας
- Διπλή ζωή: Η περίεργη ιστορία του αγοριού που ισχυριζόταν ότι είναι μετενσάρκωση ενός γκάνγκστερ που δολοφονήθηκε
- Η εκδίκηση του καλαμαριού: Πώς 20 τόνοι ψαριού «ξεχύθηκαν» στους δρόμους του Ρόντ Άιλαντ