Ελλάδα|23.04.2019 19:48

Προ των πυλών διαγραφή προστίµων για το Μάτι

Newsroom

Στη διαγραφή των προστίµων που αφορούν αυθαίρετα στο Μάτι θα προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, µε τροπολογία που θα κατατεθεί το προσεχές διάστηµα στη Βουλή, όπως προανήγγειλε µε χθεσινές δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι τα πρόστιµα αφορούν αποκλειστικά σε κατοικίες που βρίσκονται στο ρέµα Παππά και όχι στην πυρόπληκτη περιοχή, και ανακοίνωσε ότι η επιβολή τους θα ανασταλεί µε τροπολογία. «Η επιβολή των προστίµων που έγινε από τις Πολεοδοµίες ήταν µια πράξη η οποία, κατά τη γνώµη µου, δεν χρειαζόταν αυτήν τη στιγµή.

Αυτό αναγνώρισε και το ΣΥΠΟΘΑ (Συµβούλιο Πολεοδοµικών Θεµάτων και Αµφισβητήσεων) και ουσιαστικά πάγωσε τα πρόστιµα έως ότου χαραχθεί η βαθιά γραµµή του ρέµατος» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής διαγωνισµός προκειµένου να προχωρήσει ο δεύτερος κύκλος κατεδαφίσεων, για τον οποίο έχουν ενηµερωθεί περίπου 3.000 ιδιοκτήτες στην Αττική. Σηµείωσε, µάλιστα, πως το θεσµικό πλαίσιο είναι πλέον απόλυτα θωρακισµένο και αποθαρρύνει τη διατήρηση αυθαιρέτων, δεδοµένου ότι δεν τακτοποιούνται παραβάσεις σε ρέµατα, αιγιαλούς ή δάση, ενώ καταγράφονται εκατοντάδες περιπτώσεις αυτοκατεδάφισης αυθαιρέτων µε την πληρωµή παραβόλου 500 ευρώ σε όλη την Ελλάδα. «∆εν υπάρχει καµία πιθανότητα οποιοδήποτε αυθαίρετο να επιβιώσει» κατέληξε.

πρόστιμαΜάτι