Κυριακή Γρίβα: Ξεσπά ο πατέρας της για τις ποινές στους αστυνομικούς - «Εγώ έκανα Πρωτοχρονιά στο μνήμα»
Newsroom«Εγώ έκανα Πρωτοχρονιά στο μνήμα, αυτοί οι κύριοι που κάνανε;» ανέφερε ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα, που την 1η Απριλίου του 2024 δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων αφού πρώτα είχε απευθυνθεί στους αστυνομικούς.
«Το περιπολικό δεν είναι ταξί»
Μιλώντας στο Star, ο πατέρας της Κυριακής είπε «Δεν έκαναν απολύτως τίποτα στο δικό μου παιδί, αυτό να τους πείτε. Αυτό να τους πει αυτός από το Πειθαρχικό Συμβούλιο που έβγαλε τις αποφάσεις αυτές».
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο επέβαλε την ανώτατη ποινή, έξι μήνες αργία στην επόπτρια, τον σκοπό και την αξιωματικό υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων για τον τρόπο που ενήργησαν. Μόνο στον τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης, που είχε πει στην Κυριακή Γρίβα πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί», επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο. Εκκρεμεί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.
Σύμφωνα με το Star η αξιωματικός υπηρεσίας ανέφερε απολογούμενη «Σύμφωνα με την κυρία υποδιοικήτρια δεν συνέτρεχε λόγος για τη μεταφορά της με περιπολικό (π.χ μέθη ή ανηλικότητα) καθόσον δεν ήταν η ίδια σε ένταση ή σε κατάσταση φόβου και ανασφάλειας, ώστε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της προστατευτικής φύλαξης».
Από την πλευρά του ο σκοπός μπροστά στον οποίο εκτυλίχθηκε η γυναικοκτονία σημείωσε: «Δεν μου αναφέρθηκε οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά οποιουδήποτε προσώπου ώστε να αντιληφθώ την επικινδυνότητα του περιστατικού».
Τέλος, ο τηλεφωνητής είπε: «Φυσικά και κατανοώ το άκαιρο και το άτοπο αυτής της απάντησης αλλά αυτό που στην ουσία εννοούσα και το μετέφερα με άστοχο τρόπο είναι ότι δεν προβλέπεται η μεταφορά πολιτών με περιπολικά οχήματα».
- Ανάλυση: Τα μαθήματα των Ευρωπαίων από τη Γροιλανδία για τον Τραμπ
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές» για τη Γροιλανδία - Οι κινήσεις της Αθήνας στη γεωπολιτική σκακιέρα
- Κεφάλαιο πλημμύρες: Τι προκαλεί καταστροφές όπως αυτή της Άνω Γλυφάδας - «Φρεάτια σχεδιασμένα για άλλες εποχές»
- Ο εκνευρισμός του Μαξίμου με τον Παπανικολάου της Γλυφάδας, η αναπάντεχη σύνθεση στην εκδήλωση του Γερουλάνου και η δυσπιστία της Κουμουνδούρου για τον Ανδρουλάκη