Ελλάδα|08.11.2018 23:05

Οι Ρώσοι ψηφίζουν Εύβοια και Πελοπόννησο για διακοπές

Newsroom

Στις 782.000 ανέρχεται ο αριθμός των πολιτών της Ρωσίας που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το εννεάμηνο Ιανουάριου-Σεπτεμβρίου 2018, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Ρωσίας (ΑΤΟΡ), «Vestnik ATOP», κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό των πεπραγμένων της σεζόν. 

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ της Ρωσίας, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα παρουσίασε αύξηση +0,3%, σε σχέση με το πρώτο εννεάμηνο του 2017, ωστόσο υπάρχουν ποιοτικές διαφορές. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως αυξήθηκε εντυπωσιακά η έλευση στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, κατά 47% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. 

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι Ρώσοι έρχονται στην πρωτεύουσα και μετακινούνται στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο και όχι μόνο στα μεγάλα δημοφιλή νησιά όπου γίνονται οι πτήσεις τσάρτερ, εξηγεί ο προϊστάμενος του γραφείου ΕΟΤ στη Μόσχα, Πολύκαρπος Ευστάθιου. 

Στο πλαίσιο του Κοινού Τουριστικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, κερδήθηκε ο στόχος διεύρυνσης της σεζόν με σύνθημα «Προορισμός Ελλάδα» για 365 μέρες το χρόνο. 

ΡώσοιδιακοπέςΕλλάδα