Ελλάδα|11.02.2025 06:10

Αμοργός: Νέος σεισμός 4 Ρίχτερ κοντά στην Αρκεσίνη

Newsroom

Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στη νήσο Αρκεσίνη Αμοργού, που έρχεται να προστεθεί στην ακολουθία των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Ο σεισμός έγινε στις 11:37 το βράδυ της Δευτέρας (10/2) 10 χιλιόμετρα νότιο - νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος μετά τα 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη: Έκλεισε η μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας

Σε ανάρτηση προχώρησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μετά τον σεισμό 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (10/2) μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού.

«Έκλεισε τη μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας»

Όπως τόνισε, «άλλος ένας δυνατός σεισμός στη Σαντορίνη 5,3 από το Γεωδυναμικό ή 5,2 από το Ευρώ Μεσογειακό Κέντρο. Έκλεισε τη μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας».

 

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας, σχολιάζοντας τη σεισμική δραστηριότητα τα τελευταία 24ωρα, έκανε λόγο για συγκρατημένη αισιοδοξία, μιλώντας για «μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας».

Στην συνέχεια από την πλευρά του, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης τόνισε σε ανάρτησή του «Όπως τα είπαμε μόλις είχαμε 5,3», παραθέτοντας τα στοιχεία για την τελευταία σεισμική δόνηση.

 

Αμοργόςσεισμική δόνησηειδήσειςσεισμόςειδήσεις τώραΚυκλάδες