Αμοργός: Σεισμοί μέχρι και 5 Ρίχτερ κατά τη διάρκεια της νύχτας
NewsroomΣείεται η γη στις Κυκλάδες, με τη νύχτα να «δίνει» άλλους πέντε σεισμούς σημαντικού μεγέθους στη θαλάσσια πειροχή της Αμοργού, με τον μεγαλύτερο εξ αυτών να φτάνει τα 5 Ρίχτερ.
Η σεισμική ακολουθία κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Αμοργό
Οι σεισμικές δονήσεις, μεγέθους οι τρεις 4, η μια 4,1 και η ισχυρότερη 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφτηκαν με αντίστροφη χρονολογική σειρά στις 05:47, στις 02:02, στις 00:51, στις 00:44 και στις 00:37, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το επίκεντρό τους εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ 16 και 18 χιλιομέτρων νότια της Αρκεσίνης Αμοργού, πάντα κατά τα δεδομένα του ινστιτούτου. Πλην αυτής που είχε μέγεθος 5 βαθμών στις 00:37, και θεωρείται «ισχυρή», όλες χαρακτηρίστηκαν «ασθενείς».
Χθες στις 22:16 σημειώθηκε η ισχυρότερη δόνηση της ως τώρα σεισμικής ακολουθίας στην περιοχή των Κυκλάδων, 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Σεισμός τώρα αισθητός στην Αττική
Σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 17 χλμ.
- «Ψυχρολουσία» για τους αγρότες: Αντί να λάβουν την ενίσχυση, ο ΕΛΓΑ τους πήρε τα χρήματα πίσω - Το υπουργείο «τα ρίχνει» σε εργαζόμενο
- Καθηγητής που ήθελε να «σπάσει» κατάληψη έπιασε δάχτυλα μαθητή με κόφτη - Ο 17χρονος τού φώναζε να σταματήσει
- Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
- Η Μίνα Καραμήτρου μιλάει μόνο σε... δύο τύπους από σπίτι: Δύο Τύποι Απο Σπίτι (Ep9)