Σαντορίνη: Σεισμός 5 Ρίχτερ κατά τη διάρκεια της νύχτας
NewsroomΑκόμα πέντε σεισμικές δονήσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης, με τη μεγαλύτερη εξ αυτών να φτάνει τα 5 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου.
Συνεχίζονται οι σεισμοί στις Κυκλάδες
Η πιο «ισχυρή» από αυτές τις σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφτηκε στις 03:14, κάπου 24 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της κοινότητας της Αρκεσίνης Αμοργού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ακολούθησαν άλλες τέσσερις «ασθενείς» δονήσεις, 4, 4,6, 4 και 4,1 βαθμών, αντίστοιχα στις 03:35, στις 04:14, στις 04:18 και στις 04:23, στον θαλάσσιο χώρο, σε απόσταση μεταξύ 20 και 25 χιλιομέτρων νότια της ίδιας κοινότητας, κατά τα δεδομένα του Ινστιτούτου.
Από την 1η Φεβρουαρίου ως σήμερα, έχουν καταγραφτεί στην περιοχή των Κυκλάδων πάνω από 1.100 σεισμοί, ο ισχυρότερος από τους οποίους ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών, συνόψισε χθες ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαζάχος.
- Ηλιούπολη: «Γέλαγαν και έκαναν αστεία, δεν προδίκαζες τι θα γίνει» - Συγκλονίζει ο καθηγητής των δύο 17χρονων
- Φρίκη στη Γερμανία: Παιδίατρος κατηγορείται για 130 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
- Τρόμος στην Κυψέλη: Άνδρας επιτέθηκε με βία σε μητέρα, παιδί και περαστικούς - Δείτε βίντεο
- Σοκαριστικό βίντεο από τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητο παρέσυρε 14χρονη που διέσχιζε διάβαση