Ελλάδα|13.02.2025 18:33
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Τριπλή δόνηση μέσα σε λίγα λεπτά
NewsroomΜε ολιγόλεπτη διαφορά σημειώθηκαν τρεις διαδοχικοί σεισμοί στον κυκλαδικό χώρο, δύο άνω των 4 ρίχτερ και ένας μικρότερος.
Η ανάλυση του Ινστιτούτου
Η πρώτη δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή της Αμοργού.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός σημειώθηκε 23 Χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 10 χλμ. Ο συγκεκριμένος σεισμός στη συνέχεια αναβαθμίστηκε σε 4,4 Ρίχτερ.
Ο δεύτερος σεισμός 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε 12 Χλμ. ΑΒΑ της Οίας ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 5 χλμ.
Ο τρίτος σεισμός καταγράφηκε στα 3,1 Ρίχτερ σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Διαβάστε ακόμη
- Τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη γυναικοκτονία της Ελευθερίας Γιακουμάκη - Αποφασισμένος να σκοτώσει ο 40χρονος
- Μητσοτάκης: Να ετοιμαστούμε για τα χειρότερα - Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί
- «Zombie filler»: Λίπος από πτώματα, η νέα... τάση στις αισθητικές επεμβάσεις - Πώς λειτουργεί
- Στραβοί πιλότοι σε F-15K: Τραβούσαν φωτογραφίες εν πτήσει και τα μαχητικά συγκρούστηκαν μεταξύ τους