Ημαθία: Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω ενώ έκλεβαν πετρέλαιο θέρμανσης από σχολεία
NewsroomΠετρέλαιο θέρμανσης από σχολικές μονάδες της Ημαθίας κατηγορούνται ότι έκλεβαν δύο άνδρες.
Οι συγκεκριμένοι άνδρες συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές με την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών.
2,5 τόνους πετρελαίου
Πρόκειται για έναν 40χρονο και τον 31 ετών συγκατηγορούμενό του, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, έκλεψαν από τις αρχές του τρέχοντος μήνα σχεδόν 2,5 τόνους πετρελαίου θέρμανσης από συνολικά τέσσερις σχολικές μονάδες σε περιοχές της Νάουσας και της Βέροιας- μεταξύ αυτών από δύο δημοτικά σχολεία, ένα νηπιαγωγείο κι ένα γυμνάσιο.
Τους εντόπισαν να μεταγγίζουν πετρέλαιο θέρμανσης από το παραβιασμένο λεβητοστάσιο σε πλαστικά δοχεία.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νάουσας τούς «πέρασαν» χειροπέδες χθες το βράδυ, όταν τους εντόπισαν έξω από νηπιαγωγείο να μεταγγίζουν πετρέλαιο θέρμανσης από το παραβιασμένο λεβητοστάσιο σε πλαστικά δοχεία που ήταν τοποθετημένα σε μισθωμένο όχημα - τύπου βαν. Η μετάγγιση γινόταν με τη χρήση ηλεκτρικής αντλίας και πλαστικών σωλήνων.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε εντοπίστηκαν μέσα στο όχημα 24 πλαστικά δοχεία των 20 λίτρων, το καθένα, που περιείχαν συνολικά 480 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, ποσότητα η οποία αποδόθηκε στον διευθυντή της σχολικής μονάδας.
Χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, οι δύο άνδρες (ημεδαποί) κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν επιπλέον δύο τόνους πετρελαίου από άλλα τρία σχολεία του νομού. Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
- Σοκ στα καύσιμα: Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε για πρώτη φορά την αμόλυβδη
- Δίωξη για βαριά κακουργήματα στον Τσαγκαράκη: Η επώνυμη καταγγελία που τον «έκαψε» - Το βαρύ κατηγορητήριο
- Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου - Παρέμεινε ανίκητος ο Ντουπλάντις
- Axios: Ο Τραμπ κάνει ήδη παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για διπλωματική «διέξοδο» από τον πόλεμο με το Ιράν