Θεσσαλονίκη: Τοποθετείται στη νέα παραλία το «Δέντρο της Μνήμης» για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών
NewsroomΤην Κυριακή 2 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Δέντρο της Μνήμης» για τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Το μνημείο τοποθετείται κομμάτι – κομμάτι, στον κήπο του Απογευματινού Ηλίου της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης.
Από τι αποτελείται
Αποτελείται από ένα δέντρο τοποθετημένο σε βράχο και στη βάση του βρίσκονται πεσμένα 57 πουλιά. Επάνω σε αυτά είναι χαραγμένα τα ονόματα και οι ηλικίες των θυμάτων της τραγωδίας. Το δέντρο καταλήγει με ανθισμένα φύλλα, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα ελπίδας και αναγέννησης. Το ύψος του μνημείου φτάνει τα πέντε μέτρα.
Σχεδόν ίδιο μνημείο έχει τοποθετηθεί και στην Αθήνα, τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν το Σάββατο 1 Μαρτίου. Η διαφορά των δύο μνημείων είναι ότι σε αυτό της Αθήνας τα πουλιά βρίσκονται στα κλαδιά και όχι στις ρίζες του δέντρου. Αυτή η διαφορά έχει συμβολική σημασία, αφού από την Αθήνα ξεκίνησε το ταξίδι του μοιραίου τρένου με προορισμό της Θεσσαλονίκη.
- Ακριβό μου καλοκαίρι: Είδος πολυτελείας οι διακοπές στα νησιά αλλά και οι βουτιές στην Αττική - Οι τιμές
- Τα μαθηματικά της κάλπης διαβάζουν στην κυβέρνηση: Η εξίσωση μετά το «μπάσιμο» Τσίπρα και Καρυστιανού
- Η σύγκρουση για τα ηνία της Κεντροαριστεράς
- Θερμοκρασίες πάνω από 40°C και ιστορικά ρεκόρ: Οι επιστήμονες προειδοποιούν για το «Σούπερ Ελ Νίνιο» - Τι είναι, οι επιπτώσεις