Σαϊτοπόλεμος: «Το μέλλον του εθίμου θα κριθεί από την πολιτεία» λέει ο Δήμος Καλαμάτας
NewsroomΑνακοίνωση για τον θανάσιμο τραυματισμό του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη από σαΐτα στον σαϊτοπόλεμο της Κυριακής του Πάσχα εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας μέσω του Facebook ο Δήμος Καλαμάτας.
Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες έπειτα από τον σάλο που ξέσπασε εξαιτίας των δηλώσεων του δημάρχου Καλαμάτας που παρά τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη, επέμεινε στο να διατηρηθεί ο σαϊτοπόλεμος.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας αναφέρει:
"Εκφράζουμε τον πόνο και τη θλίψη μας για το θάνατο του συμπολίτη μας αειμνήστου Κώστα Θεοδωρακάκη, που προήλθε από ανεξέλεγκτη σαΐτα, το βράδυ του Πάσχα, στην ετήσια εκδήλωση της Σαϊτομαχίας. Ο αείμνηστος Κώστας Θεοδωρακάκης υπήρξε ακάματος, προσεκτικός και αντικειμενικός παράγων των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με μεγάλη προσφορά στην ενημέρωση και την προβολή των τοπικών εκδηλώσεων και εθίμων μας. Ο Δήμαρχος και ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζουν τα ολόθερμα συλλυπητήρια και την ειλικρινή συμπαράστασή τους προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα, η οποία και θα αποδειχθεί έμπρακτα. Όσον αφορά στο Πασχαλινό έθιμο της Σαϊτομαχίας, το οποίο μετρά ζωή πολλών δεκαετιών, σχεδόν από την Απελευθέρωση, με κέντρο του την Καλαμάτα αλλά κι άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, η σημερινή Δημοτική Αρχή συνέχισε την παράδοση όλων των προηγουμένων, στηρίζοντας το έθιμο στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου και με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Επομένως, είναι προφανές, πως ύστερα από το προχθεσινό συγκλονιστικό γεγονός της απώλειας ανθρώπινης ζωής, η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα".
- Δύο συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού - Πώς διέφυγε ο κρατούμενος
- «Δεν μπορώ να ανασάνω, με έχει μαχαιρώσει» - Οργή στη Βρετανία με το βίντεο λίγο πριν τον θάνατο 18χρονου
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Σοκάρουν τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής - Με 45 μαχαιριές σκότωσε την 39χρονη ο δράστης
- Η ανασκαφή του αιώνα στη Γαλλία: Η Παναγία των Παρισίων μετατράπηκε σε αρχαιολογικό χώρο - Τα παράξενα ευρήματα