Ελλάδα|01.05.2019 01:22

Θεσπιές Βοιωτίας: Προσήχθη ύποπτος για τον τραυματισμό της 8χρονης

Newsroom

Σημαντικούς καρπούς φαίνεται πως έχει αποδώσει η έρευνα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, αφού κάλυκες φαίνεται πως πρόδωσαν τον άνδρα ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα, το Πάσχα, σε χωριό της Βοιωτίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια σφαίρα να πετύχει ένα 8χρονο κορίτσι στο διπλανό χωριό και να το τραυματίσει πολύ σοβαρά στο κεφάλι.

Πιο συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Τρίτης, αστυνομικοί βρέθηκαν για κατ’ οίκον έρευνα στο Λεοντάρι Βοιωτίας - είναι το διπλανό χωριό από τις Θεσπιές όπου τραυματίστηκε το κοριτσάκι. Εκεί πιστευόταν από τους αξιωματικούς της αστυνομίας πως προήλθε ο πυροβολισμός που τραυμάτισε η 8χρονη.

Σε έρευνα, λοιπόν, σε αυλή ενός σπιτιού, ανάμεσα σε δεκάδες άλλα σπίτια, βρέθηκαν κάλυκες. Σχεδόν την ίδια στιγμή, ο κάτοχος του όπλου, 54 ετών, το οποίο αποδείχτηκε πως κατείχε παράνομα, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ο ίδιος πυροβολούσε στον αέρα το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα. Το όπλο του έχει μεγάλο δραστικό βεληνεκές, το οποίο ξεπερνά τα 500 μέτρα – απόσταση ικανή για να γίνει το μοιραίο με το 8χρονο κορίτσι.

Έπειτα, από όλα αυτά, ο άνδρας αυτός προσήχθη -είχαν προηγηθεί κι άλλες προσαγωγές, άλλων ατόμων- και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Λιβαδειάς, ενώ συνεχίζεται η βαλλιστική έρευνα για να πιστοποιηθεί πλήρως πως από το εν λόγω πιστόλι εξήλθε η σφαίρα που χτύπησε το άτυχο κορίτσι. Εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, τότε η προσαγωγή θα μετατραπεί σε σύλληψη και θα απαγγελθούν στον δράστη ποινικές διώξεις και, βασικά, η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Εν τω μεταξύ, το κοριτσάκι συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

ΒοιωτίαΘεσπιές