Παλαιοχριστιανός: Ξεκινάει απεργία πείνας μέσα στη φυλακή - «Είμαι πολιτικός κρατούμενος»
NewsroomΟ παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μέσα από τις φυλακές της Τρίπολης, με τον ίδιο να λέει ότι θα ξεκινήσει απεργία πείνας.
Όσα δήλωσε
Επικοινώνησε από καρτοτηλέφωνο της φυλακής όπου έχει προφυλακιστεί, γιατί ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι ο ίδιος δεν θεωρεί ότι είναι ποινικός κρατούμενος, αλλά πολιτικός κρατούμενος. Δεν αναγνωρίζει καμία από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Όπως είπε: «Είμαι κρατούμενος για τα πιστεύω μου».
Τον βαραίνουν με σοβαρές κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και κατηγορείται και για το κακούργημα της αιμομιξίας, στο οποίο δεν ήθελε να απαντήσει.
«Υπάρχει ένα χρόνο μετά τα γεγονότα που έγιναν, δηλαδή πρώτα καταστρέφουμε τη ζωή ενός ανθρώπου, τού παίρνουμε τα παιδιά του, τού παίρνουμε τη δουλειά, τού παίρνουμε τη ζωή και μετά από ένα χρόνο, όταν αυτός ο άνθρωπος μας έχει καταγγείλει, βγάζουμε μία τεκμηρίωση για ό,τι μας έρχεται στο κεφάλι. Χωρίς αποδείξεις, με ανώνυμες καταγγελίες. Αυτό δεν είναι γενική δίωξη, αυτό είναι πολιτική δίωξη», ανέφερε ο ίδιος.
Όπως τόνισε: «Ζήτημα κάθε πολιτικού κρατούμενου είναι η δίκαιη αντιμετώπισή του. Ξεκινάω απεργία πείνας, γιατί θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικό κρατούμενο. Αγώνας μέχρι τη δικαίωση στο καθετί».
Σημειώνεται ότι ο ίδιος έχει χάσει την επιμέλεια των παιδιών του, ενώ η γυναίκα του συνεχίζει να είναι εξαφανισμένη αφού και για την ίδια υπάρχει ένταλμα σύλληψης.
- Ιστορικό ντοκουμέντο: Αδημοσίευτες φωτογραφίες Έλληνα ναύτη μέσα από την κορβέτα «Κριεζής» κατά την απόβαση στη Νορμανδία
- «Πήγε να σφάξει μια γυναίκα»: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης στην Ακρόπολη
- «Πρωταγωνιστές» της φετινής ΔΕΘ ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι: Τι θα μπει στο καλάθι
- Ατύχημα στο λιμάνι της Σούδας: Εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε με επιβατικό - Καρέ καρέ η στιγμή σε βίντεο