Απεργία: Κανονικά τα ταξί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης - Τραβά χειρόφρενο ο ΣΑΤΑ στην Αττική
NewsroomΚανονικά θα κυκλοφορήσουν σήμερα τα ταξί στους δρόμους, καθώς ανεστάλη τελικά η απεργία του Σωματείου Ταξί Θεσσαλονίκης.
Η απόφαση ελήφθη αργά το βράδυ της Κυριακής (13/4), κατόπιν συνάντησης μελών της Ομοσπονδίας με τον αναπληρωτή υπουργό υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη στην Αθήνα, ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα βρει λύση στο αίτημά τους που αφορά τη στάθμευση στο αεροδρόμιο Μακεδονία.
Βασικό αίτημα της κινητοποίησης των ιδιοκτητών ταξί ήταν «οι ανεξέλεγκτες και πρωτοφανείς τιμές του αεροδρομίου και της Fraport στη χρέωση του προμισθωμένου πάρκινγκ».
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Κυρανάκης υποσχέθηκε πως θα έρθει σε συνεννόηση με τη Διοίκηση της Fraport, ώστε να βρεθεί ένας χώρος διαφορετικός από αυτόν των ΙΧ και των βαν, στον οποίο θα σταθμεύουν δωρεάν τα ταξί.
Με ανακοίνωσή του το Σωματείο, έκανε γνωστό πως για την ώρα η απεργία αναστέλλεται, ωστόσο, θα επανέλθει στο ζήτημα μετά το Πάσχα.
Χειρόφερενο... στην Αττική
Αντίθετα, ο Σύνδεσμος Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) προχωρά την Μεγάλη Τρίτη, 15 Απριλίου σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία και ως εκ τούτου δεν θα κυκλοφορούν ταξί στους δρόμους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ:
Μετά την σημερινή δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταφορών κ. Κυρανάκη με την οποία απέκλεισε την διέλευση των έμφορτων ταξί από τις λεωφορειολωρίδες, το προεδρείο του ΣΑΤΑ συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο.
Σε αυτό αρνήθηκαν να συμμετάσχουν οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Ενωτική Κίνηση Ταξί, Ανεξάρτητη Κίνηση Ραδιοταξί) ενώ ο κ. Δήμος δεν παρέστη λόγω ασθένειας.
Η απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο είναι 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τρίτη 15/04/2025. Το ΣΑΤΑ ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τα οποία δεσμεύτηκε ΔΗΜΟΣΙΑ η κυβέρνηση, μέσω του
πρώην υφυπουργού Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου. Το προεδρείο αδυνατεί να εξηγήσει την στάση των δύο παρατάξεων της
αντιπολίτευσης και την αφήνει στην κρίση των συναδέλφων μας.
Σε κάθε περίπτωση, το ΣΑΤΑ θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο επικοινωνίας με τον κ. Κυρανάκη, προκειμένου να λυθεί οριστικά και χωρίς «ήξεις – αφήξεις» το θέμα της διέλευσης των έμφορτων Ταξί από τις ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας.
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!