Φαράγγι Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης τουρίστα που έπεσε σε γκρεμό
NewsroomΟλοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η επιχείρηση διάσωσης νεαρού Ολλανδού πεζοπόρου, ο οποίος ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από πτώση 25 μέτρων κοντά στο Φαράγγι της Σαμαριάς.
Για την άμεση μεταφορά του νεαρού στο Νοσοκομείο, κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο από την Αθήνα, το οποίο τελικά δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο.
Βρέθηκε τραυματισμένος
Σύμφωνα με το neakriti, η μεταφορά του έγινε από επίγεια σωστικά συνεργεία, ενώ ασθενοφόρο και γιατρός περίμεναν τον τραυματία στο Ξυλόσκαλο και τον παρέλαβαν στη 1:30 τη νύχτα.
Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση, καθώς οι διασώστες χρειάστηκε να περπατήσουν, με τον άνδρα στο φορείο, για περισσότερες από πέντε ώρες, σε ένα επικίνδυνο και ανηφορικό μονοπάτι.
Ο νεαρός φέρει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και χτυπήματα σε χέρια και πόδια, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του έπεφτε συχνά σε λήθαργο λόγω της εξάντλησης και οι διασώστες έκαναν πολλές στάσεις για να τον ξυπνούν, άλλα και για να ξεκουράζονται.
Ο νεαρός ήταν μόνος του, όταν έπεσε. Μπόρεσε όμως να περπατήσει, ώσπου, λίγο αργότερα παρέα Ελλήνων περιπατητών τον εντόπισαν και μέσω του 112 ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες. Μετά από τη σχετική ενημέρωση του 112, ξεκίνησε η επιχείρηση προσέγγισης και διάσωσης, που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα.
- «Είμαστε έτοιμοι να πάμε Αθήνα να δούμε τον Μητσοτάκη» λένε οι αγρότες - Τι θα γίνει με τα μπλόκα και τα τρακτέρ
- Ραγδαίες εξελίξεις: Οι ΗΠΑ αποσύρουν προσωπικό από μεγάλες βάσεις στη Μέση Ανατολή - «Μπορεί να δεχθούν επίθεση»
- Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Ανήλικοι λένε ότι την εντόπισαν στην Ομόνοια - Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Ένα νεοκλασικό με θέα προς την Πλάκα και την Ακρόπολη γίνεται το μέλλον του ελληνικού βιβλίου