Καταγγελία-καμπανάκι για την Ανατολική Αττική: «Το Μ. Σάββατο ξέσπασε φωτιά στο Ζούμπερι από ρίψη κροτίδων»
NewsroomΗ συνεχιζόμενη και παράνομη χρήση αυτοσχέδιων βεγγαλικών και κροτίδων σε οικισμούς των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας Πικερμίου κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σάββατου, είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς στον πευκόφυτο οικισμό Ζούμπερι, η οποία ευτυχώς σβήστηκε πριν εξαπλωθεί, όπως καταγγέλλει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ).
«Αδιανόητο μετά τη φωτιά του 2018»
«Είναι αδιανόητο σε μία περιοχή που θρηνεί 104 νεκρούς και με 58 εγκαυματίες αποτέλεσμα της φονικής πυρκαγιάς του 2018 ανεύθυνοι συμπολίτες μας, να μην δείχνουν το δέοντα σεβασμό και παράλληλα να παρανομούν» αναφέρει η ΠΦΠΟ σε επιστολή της προς τη Διεύθυνση Πυροσβεστικής Ανατολικής Αττικής, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής και τους Δήμους Ανατολικής Αττικής, εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτησή της για την κατάσταση.
Επισημαίνει πως το ίδιο ισχύει και για την πρόκληση πυρκαγιών και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, όπως στο Σούνιο από παράνομη χρήση κροτίδων, στο Κορωπί και στην Παιανία και ζητά ενημέρωση εάν έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών για τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν στις περιοχές Μαράθωνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Σουνίου, Κορωπίου και Παιανίας ή αν οι δράστες έχουν ήδη συλληφθεί.
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών