Ελλάδα|02.05.2019 23:58

Στο Τελ Αβίβ ο Μπουτάρης με Έλληνες Εβραίους που σώθηκαν από το Ολοκαύτωμα

Τίμος Φακαλής

Έλληνες Εβραίους που σώθηκαν από το Ολοκαύτωμα συνάντησε στο Τελ Αβίβ την Πέμπτη (2.5) ο Γιάννης Μπουτάρης με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

«Τελ Αβίβ- Θεσσαλονίκη, δυο πόλεις, μια ιστορία, μια διαρκής μνήμη των Εβραίων που χάθηκαν τόσο άδικα» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γιάννης Μπουτάρης λίγο μετά τη συνάντησή του.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ήτανη τιμώμενη χώρα στη φετινή διεθνή διοργάνωση της «Πορείας των Ζωντανών», που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Πέμπτη (2/5) στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, καθώς και Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC),  κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος κ. Σαμουήλ-Μάκης Μάτσας, και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών, βρέθηκαν στον χώρο του τέως ναζιστικού στρατοπέδου θανάτου, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Εβραίοι εξοντώθηκαν στους θαλάμους αερίων και τα κρεματόρια, συμμετέχοντας στην Πορεία.

Γιάννης Μπουτάρης