Ελλάδα και Βουλγαρία συμφώνησαν για τη διαχείριση των υδάτων του Άρδα
NewsroomΣε οριστική συμφωνία, η οποία επικυρώθηκε με κοινή δήλωση, έφτασαν τα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Βουλγαρίας για τη διαχείριση των υδάτων του ποταμού Άρδα στον Έβρο.
Συγκεκριμένα οι υπουργοί Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Georg Georgiev υπέγραψαν χθες, Παρασκευή 2 Μαΐου, Κοινή Δήλωση με την οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «εξασφαλίζεται η παροχή από τη Βουλγαρία ικανής ποσότητας ύδατος για περίοδο 5 ετών, διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του αρδευτικού συστήματος και της αγροτικής παραγωγής στην ακριτική περιοχή του Έβρου, μετά τη λήξη της σχετικής εξηκονταετούς διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδος-Βουλγαρίας».
Η ανακοίνωση για τη συμφωνία των δύο πλευρών
«Κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Βουλγαρίας, σε συντονισμό με τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι Υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Georg Georgiev υπέγραψαν, την Παρασκευή 2 Μαΐου, Κοινή Δήλωση σχετικά με τη χρήση των υδάτων του Ποταμού Άρδα.
Με την Κοινή Δήλωση εξασφαλίζεται η παροχή από τη Βουλγαρία ικανής ποσότητας ύδατος για περίοδο 5 ετών, διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του αρδευτικού συστήματος και της αγροτικής παραγωγής στην ακριτική περιοχή του Έβρου, μετά τη λήξη της σχετικής εξηκονταετούς διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδος-Βουλγαρίας».
- Ραντεβού στα μπλόκα αντί για το Μαξίμου δίνουν οι αγρότες - «Δε θα κάνουμε πίσω αν δε λυθούν τα προβλήματα»
- Αποκάλυψη OPEN για κύκλωμα ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο αρχηγός χρησιμοποιούσε λογαριασμό του λογιστή για τις επιδοτήσεις
- Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF
- Εντυπωσιακό βίντεο: Όρκες και δελφίνια συνεργάζονται στο κυνήγι σολομών - H πρώτη τεκμηριωμένη καταγραφή συνεργασίας