Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων καταθέτουν μηνυτήρια αναφορά κατά του Καραμανλή
NewsroomΜηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Κώστα Αχ. Καραμανλή θα καταθέσουν σήμερα συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, κάτι που είχε κάνει από χθες γνωστό ο Χρήστος Χούπας, πατέρας της Ελπίδας, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».
Η μήνυση κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή από την οικογένεια Χούπα
Σήμερα (16/5) ο Μανώλης Βονικάκης, δικηγόρος της οικογένειας Χούπα, αναφέρθηκε στη μήνυση κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.
«Θα καταθέσουμε μήνυση κατά του κ. Καραμανλή, του πρώην υπουργού, και τούτο διότι δεν γίνεται σε συμβολικό επίπεδο, αλλά ήταν προσωπική επιλογή να υποβληθεί σήμερα η μήνυση, μετά από συνεννόηση με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου όπου ζητάμε τη διαβίβαση της δικογραφίας και της σχετικής εγκλήσεως για να συσχετιστεί με τη δικογραφία στη Βουλή, για έναν και μόνο λόγο: Ήρθε η ώρα η υπόθεση των Τεμπών να μπει στην πραγματική της διάσταση», εξήγησε ο κ. Βονικάκης στον ANT1.
«Έχουμε καταναλώσει πολύ φαιά ουσία και πάρα πολύ μελάνι έχει χυθεί για την εμπορική αμαξοστοιχία. Από την αρχή ο ομιλών είπε πως έχει εμπιστοσύνη στην αστική δημοκρατία από την πρώτη ημέρα του δυστυχήματος», πρόσθεσε ο δικηγόρος.
«Ήρθε η ημέρα σήμερα να βάλουν στο κάδρο την πραγματική ουσία της υπόθεσης, δηλαδή τι προκάλεσε, ποιες παραλείψεις ελεγκτικών μηχανισμών και κατ' επέκταση του πολιτικού προϊσταμένου, αιτιωδώς τη σύγκρουση των δύο τρένων», διευκρίνισε ο δικηγόρος οικογένειας θυμάτων στα Τέμπη.
- Η «εισβολή» διαρρηκτών, η «τρύπα» στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων της ΥΠΑ και τα αμείλικτα ερωτήματα
- Πώς έγινε η τραγωδία με το καταμαράν στην Κερύνεια - Τουλάχιστον 8 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι
- «Ο όγκος αποδείχθηκε τεράτωμα»: Η ιστορία της 12χρονης που ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα και της έσωσαν τη ζωή
- Ο «ήρωας» του Νεπάλ: Πώς δάσκαλος κατάφερε να σώσει 1.643 παιδιά από τις φονικές πλημμύρες