Επεισόδια στη Νομική: Ελεύθεροι υπό όρους αφέθηκαν οι έξι συλληφθέντες
NewsroomΕλεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες που έδωσαν, οι έξι κατηγορούμενοι για την εισβολή σε αίθουσα στο κτίριο Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκδήλωσης, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός διδακτορικού φοιτητή στις 30 Απριλίου.
Με απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα στους έξι επιβλήθηκαν οι όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευσης προσέγγισης του παθόντα φοιτητή και επίσης απαγόρευση προσέγγισης σε πανεπιστήμια πλην αυτών που φοιτούν.
Αρνούνται την ανάμιξή τους οι κατηγορούμενοι
Οι κατηγορούμενοι, με ηλικίες από 19 έως και 31 ετών, βαρύνονται ανά περίσταση με αδικήματα που αφορούν ένα κακούργημα και οκτώ πλημμελήματα. Η κακουργηματικού βαθμού κατηγορία αφορά το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Οι υπόλοιπες κατηγορίες που τους αποδίδονται περιλαμβάνουν αδικήματα για σύσταση συμμορίας, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσία, παράνομη βία, απείθεια, οπλοφορίας και οπλοκατοχής κ.α.
Κατά τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι φέρονται να μην αποδέχθηκαν τις κατηγορίες, ισχυριζόμενοι πως ήταν «στοχοποιημένοι» από την αστυνομία και αρνούμενοι ότι συμμετείχαν στην επίθεση. Όπως φαίνεται να υποστηρίζουν, την επίμαχη μέρα βρίσκονταν στη Νομική για άλλη εκδήλωση.
Στην δικογραφία για το σοβαρό περιστατικό περιλαμβάνονται άλλα τρία πρόσωπα, δύο άντρες και μία γυναίκα, που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Περίπου 200 άτομα βρέθηκαν από το πρωί στα δικαστήρια σε συμπαράσταση των έξι κατηγορουμένων.
- Το χρίσμα που έδωσε ο Μητσοτάκης στον Πιερρακάκη, η ευεργεσία στους 15 συλληφθέντες του ΟΠΕΚΕΠΕ επί Αυγενάκη και ο Χιλετζάκης που δεν ανανέωσε την κομματική του ιδιότητα
- Σίδνεϊ: Όλα όσα γνωρίζουμε για το μακελειό - Οι δράστες, τα εκρηκτικά και το νεαρότερο θύμα ηλικίας 10 ετών
- Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο αγροτικό - Ξεκινά κρίσιμη εβδομάδα
- Σοκ στο Χόλιγουντ: Νεκροί ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του - Τους σκότωσε με μαχαίρι ο γιος τους