Ελλάδα|09.11.2018 21:56

Πρόεδρος των Βορειοηπειρωτών: «9 ώρες, σε ξεχωριστά κελιά»

Newsroom

Για κλίμα εκφοβισμού πριν και μετά την κηδεία του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα έκανε λόγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV με την Έλλη Στάη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος.

Ο κ. Καραθάνος αναφέρθηκε στην «ταλαιπωρία που υπέστησαν οι ομογενείς χωρίς εξηγήσεις», ενώ πρόσθεσε ότι «η Αλβανία είναι μια χώρα σε άλλο πλανήτη. «Ξέρετε καμιά ευρωπαϊκή χώρα που βγάζει δελτίο και θεωρεί ανεπιθύμητους Ευρωπαίους πολίτες;», διερωτήθηκε.

Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν γνωρίζει τα ονόματα των 52 που κρίθηκαν ανεπιθύμητοι από την αλβανική κυβέρνηση, απάντησε πως «φανταζόμαστε ποιοι είναι οι 52» και συμπλήρωσε «πιθανόν να είναι όσοι δεν επετράπη να περάσουν τα σύνορα γιατί δεν τους άρεσε η φάτσα τους, κρατούσαν ελληνικές σημαίες, μαζί με εμάς που μας προσήγαγαν».

«Εγώ δεν είδα ακραίους, ήταν μια κηδεία», τόνισε ακόμα.

Όσον αφορά την κράτησή του είπε πως για 9 ώρες ήταν «στο κελί μόνος, όλοι οι κρατούμενοι μπήκαν σε ξεχωριστά κελιά και ανά 2 ώρες μάς καλούσαν με μεταφραστή και μας ανέκριναν, ρωτώντας μας "γιατί πήγες", "ποιους είδες", "γιατί φώναζες αντιαλβανικά συνθήματα". Πιθανόν να είμαι και εγώ στους 52», κατέληξε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Βορειοηπειρωτών 

Κωνσταντίνος ΚατσίφαςΜπάμπης Καραθάνος