Στοιχεία σοκ για τα τροχαία στην Αττική: 14 νεκροί και 668 τραυματίες τον Μάιο
NewsroomΔεκατέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 668 τραυματίστηκαν (12 σοβαρά, 656 ελαφρά) σε 573 τροχαία, που σημειώθηκαν τον Μάιο, στην περιοχή της Αττικής.
Σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας βεβαιώθηκαν 39.272 παραβάσεις από τις οποίες 1.034 σε βαθμό πλημμελήματος.
Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:
- 1.054 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 64 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
- 3.225 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
- 344 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
- 566 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
- 1.377 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
- 4.108 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
- 114 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.
- Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
- Πήγε ανυποψίαστος στο ΑΤ για καταγγελία και βρέθηκε κρατούμενος για τα μπλόκα - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
- Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: Του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών - «Απάντα στην πρόταση για ειρήνη»
- «Μου φώναζε "χτύπα με ρε"»: Οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε στο Ζωγράφου