Εικόνες ντροπής στην Κέρκυρα: Ληγμένα φαγητά σε τρόφιμους του γηροκομείου
NewsroomΤραγικές είναι οι συνθήκες διαβίωσης στο Γηροκομείο Κέρκυρας, καθώς εντοπίστηκαν μουχλιασμένα καρότα, αλλαντικά ληγμένα το 2024, αλλά και αναψυκτικά που έχουν χαλάσει, μετά την καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα, στην κουζίνα του Γηροκομείου Κέρκυρας βρέθηκαν κρακεράκια και αναψυκτικά, τα οποία θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί, ωστόσο κανένας δεν είχε ασχοληθεί με κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το Mega.
Οι καταγγελίες έγιναν από υπάλληλο του ιδρύματος, η οποία εργαζόταν στο μαγειρείο και ανέφερε ότι τα προϊόντα δίνονταν προς κατανάλωση στους ηλικιωμένους τρόφιμους. Η ίδια ενημέρωσε τη διοίκηση για την κατάσταση, ωστόσο δέχθηκε απειλές σχετικά με τη θέση εργασίας της, υποστηρίζοντας πως «το βράδυ πήγαινα σπίτι μου και έκλαιγα».
Μετά τις καταγγελίες, κρίθηκε απαραίτητη η παρέμβαση των υγειονομικών αρχών και πραγματοποιήθηκε έλεγχος στα ψυγεία και τις αποθήκες του γηροκομείου, με τα ληγμένα να απομακρύνονται. Την κατάσταση επιβεβαιώνει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, Βάσια Παπαδημητρίου, η οποία προσπάθησε να κάνει έλεγχο στην αποθήκη, ωστόσο το κλειδί το κρατούσε η διευθύντρια της δομής.
Όπως είναι λογικό, οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση συγγενών των τροφίμων, που ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών και την απόδοση ευθυνών για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο γηροκομείο, με τις έρευνες πλέον να είναι σε εξέλιξη.
- Γεωπολιτική δίνη σε πολλαπλά μέτωπα: Οι ελιγμοί της Ουάσιγκτον σε Ιράν και Ουκρανία ταράζουν το διεθνές σκηνικό
- Πιο συχνοί και πιο ακραίοι οι καύσωνες: Πώς η κλιματική κρίση αλλάζει οριστικά το ευρωπαϊκό καλοκαίρι - Τα στοιχεία του Climate Hub
- Δύο συλλήψεις μετά τον θάνατο της 43χρονης στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου - Έρευνα για το πως έγινε η τραγωδία
- Υπό έλεγχο η φωτιά σε ξενοδοχείο στην Ομόνοια: Στα μπαλκόνια οι ένοικοι - Ένας τραυματίας