March to Gaza: Κρατούν 18 μέλη της ελληνικής αποστολής στο αεροδρόμιο του Καΐρου
NewsroomΕπέστρεψε η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στην διεθνή πρωτοβουλία March to Gaza, έπειτα από την ανακοίνωση πως σταματά την πορεία της προς την Γάζα η οποία είχε ως στόχο να σπάσει την πολιορκία του Ισραήλ στη Λωρίδα.
Τα μέλη της ελληνικής αποστολής μπορεί να έφτασαν στην Αθήνα αλλά όχι όλα. Την παράτυπη κράτηση 18 μελών τους στο αεροδρόμιο του Καΐρου καταγγέλλει η αποστολή.
«18 μέλη της αποστολής κρατούνται παράτυπα στο αεροδρόμιο του Καΐρου από τις αιγυπτιακές Αρχές, χωρίς καμία αιτιολογία. Οι αιγυπτιακές αρχές ενημερώνουν πως τα μέλη της αποστολής θα επιστρέψουν με την επόμενη διαθέσιμη πτήση» αναφέρουν.
Η ανακοίνωση
Ένας μεγάλος αριθμός μελών της ελληνικής αποστολής επέστρεψε πριν από λίγο στην Αθήνα.
Όμως, 18 μέλη της αποστολής κρατούνται παράτυπα στο αεροδρόμιο του Καΐρου από τις αιγυπτιακές Αρχές, χωρίς καμία αιτιολογία. Οι αιγυπτιακές αρχές ενημερώνουν πως τα μέλη της αποστολής θα επιστρέψουν με την επόμενη διαθέσιμη πτήση.
Παρόλα αυτά, δεν δικαιολογείται η κράτηση και η μη επιστροφή τους, σήμερα, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.
Ζητάμε τα 18 μέλη της ελληνικής αποστολής να επιστρέψουν άμεσα, με ασφάλεια, στην Ελλάδα.
Ο αγώνας που έδωσε το March to Gaza ήταν δίκαιος και ειρηνικός.
Δεν είχε στόχο να προκαλέσει τις αιγυπτιακές αρχές, και δεν το έκανε σε καμία στιγμή παραμονής της αποστολής στην Αίγυπτο.
Παρακολουθούμε τα μέλη της αποστολής που βρίσκονται στο Κάιρο και απαιτούμε την άμεση επιστροφή τους.
- Στην Τρύπα της Αράχνης κρυβόταν ένας καταζητούμενος δολοφόνος, ο Σαντάμ Χουσεΐν – Οι Αμερικανοί τον ξετρύπωσαν!
- Ανδρέας Ξανθός στο ethnos.gr: Το «κόκκινο νήμα» στην υγεία, το νέο «παράθυρο ευκαιρίας» για την Αριστερά και ο Τσίπρας
- Τρία τουρκικά πλοία «χτυπήθηκαν» από τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό - Στο φως αποκαλυπτικά βίντεο
- Η κακοκαιρία Byron «βούλιαξε» τη Γάζα: Τουλάχιστον 16 νεκροί - Εφιαλτικές εικόνες