Ελλάδα|05.07.2025 20:15
Πώς άρχισε η φωτιά στο Κορωπί: Η στιγμή που βραχυκύκλωσε πυλώνας ηλεκτροδότησης
NewsroomΗ καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το Κορωπί χθες Παρασκευή (05/07), προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε περιουσίες, ξεκίνησε από ένα οικόπεδο γεμάτο ξερά χόρτα που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από πυλώνα ηλεκτροδότησης.
Όπως φαίνεται η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα του πυλώνα, όπως και πολλές άλλες πυρκαγιές που ξεσπούν για τον ίδιο λόγο. Μάλιστα, αυτή ήταν η τέταρτη μεγάλη πυρκαγιά της Αττικής τα αιτία των οποίων αποδίδονται στην κακή συντήρηση του ηλεκτροδοτικού συστήματος.
Και φέτος το καλοκαίρι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς ήδη έχουν σημειωθεί σε διάστημα ενός μήνα 1.050 πυρκαγιές και 191 συλλήψεις, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν σε εμπρησμούς από αμέλεια.
Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:
Διαβάστε ακόμη
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!