Μεταφορά 247 προσφύγων και μεταναστών από τη Σούδα στο Λαύριο - Στην Αμυγδαλέζα οι 170
NewsroomΣτο λιμάνι του Λαυρίου κατέπλευσε σήμερα (20/7) το πρωί πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος μεταφέροντας 247 πρόσφυγες και μετανάστες, που είχαν διασωθεί σε πέντε διαφορετικά περιστατικά έρευνας και διάσωσης σε θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κρήτης.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και εντάσσεται στο πλαίσιο της συστηματικής αντιμετώπισης περιστατικών μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τους 247 διασωθέντες, οι 170 πρόκειται να μεταφερθούν εντός της ημέρας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Αμυγδαλέζα Αττικής.
Οι υπόλοιποι 77 θα παραμείνουν προσωρινά στο λιμάνι του Λαυρίου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητες προανακριτικές ενέργειες από τις αρμόδιες λιμενικές Αρχές, με στόχο τη διαλεύκανση των συνθηκών διάσωσής τους και την ενδεχόμενη εμπλοκή διακινητών.
- Θρήνος για τους νεκρούς ορειβάτες στα Βαρδούσια: «Πιθανόν έχασαν τον προσανατολισμό» - Πώς έγινε η τραγωδία
- Google: Έχεις ξεμείνει κι εσύ με μία... ντροπιαστική διεύθυνση email; Επιτέλους το Gmail δίνει λύση
- Έκαψαν κιβωτό του «Ψευδο-Νώε» μετά τη διάψευση της... προφητείας του για καταστροφή του κόσμου
- «Φτάνει, φτάνει, φτάνει»: Το μήνυμα απολογισμού του Γιώργου Μαζωνάκη για τη χρονιά που πέρασε